U ISTRAŽNOM ZATVORU

U Međimurju uhićen diler koji je opskrbljivao maloljetne dilere: Drogu su školarcima nudili preko aplikacija

Klijenti su im bili srednjoškolci iz nekoliko srednjih škola na području Čakovca
 Pu Međimurska/

Nakon što su prije mjesec dana uhićena dvojica maloljetnika koji su po srednjim školama u Čakovcu dilali drogu, Služba krim policije PU međimurske proteklog je vikenda lisice na ruke stavila i njihovom opskrbljivaču. Riječ je o 23-godišnjaku s područja Općine Gornji Mihaljevec koji je po dovršetku istraživanja kazneno prijavljen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, ali i za omogućavanje trošenja droge.

Kriminalisti su, slažući mozaik otkrili, da je 23-godišnjak od svibnja 2022. do siječnja 2023. godine nabavljao veće količine raznih vrsta droga (marihuana, amfetamin, kokain, MDMA tzv. ecstasy, psilocibinske gljive i sintetski kanabinoid). Opijate je potom prodavao dvojici maloljetnika s područja Međimurske županije koji su se, pak, dali u biznis potrudivši se opijate pretočiti u novac i u konkretnu zaradu. Drogu su nudili putem mobilnih aplikacija, a klijenti su im bili srednjoškolci iz nekoliko srednjih škola na području Čakovca. Po dovršetku obrade, 23-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu mu je odredila jednomjesečni istražni zatvor.

Inače, tijekom kriminalističkog istraživanja policija je odradila desetak pretraga obiteljskih kuća na području Međimurske županije te je obavljeno četrdesetak obavijesnih razgovora s ciljem prikupljanja svih relevantnih činjenica. U pretresima domova i drugih objekata koje su koristili maloljetnici policija je pronašla i oduzela kilogram marihuane, 64 grama ecstasyja, 18,4 grama amfetamina, 0,8 grama sintetskog kanabinoida tj. Galaxyja, ali i 3,7 grama halucinogenih gljiva Psilocibina. Mladi dileri su koristili više digitalnih vaga za precizno mjerenje koje im je policija, također, oduzela.

Iz PU međimurske podsjećaju kako su posljednjih desetak godina u međimurskim srednjim i osnovnim školama s ciljem edukacije i prevencije provode razne aktivnosti usmjerene na suzbijanje svih pojavnih oblika zlouporabe droga, alkohola i drugih sredstva ovisnosti. Glavnina aktivnosti usmjerena je prema djeci i mladima te njihovim roditeljima, ali i cjelokupnoj društvenoj zajednici. U dogovoru s ravnateljima škola tijekom narednog razdoblja pojačat će se provođenje spomenutih preventivnih aktivnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 09:04