UHIĆEN TROJAC

U Metkoviću pronađeno pet laboratorija, plantaža s 32 stabljike te 18 kilograma marihuane

Na poljoprivrednoj parceli u mjestu Dubravica policajci su zatekli dvije djevojke od 23 i 20 godina i 28-godišnjaka
Otkrivena plantaža kod Metkovića
 PU Dubrovačko-neretvanska

Metkovski policajci pronašli su zadnjeg dana kolovoza plantažu s 32 stabljike marihuane, pet laboratorija za kućni uzgoj i 18 kilograma te droge i pritom uhitili dvije djevojke i mladića, izvijestila je u četvrtak dubrovačko-neretvanska policija.

Zahvaljujući prikupljenim operativnim informacijama, policajci su u utorak, 31. kolovoza na poljoprivrednoj parceli u mjestu Dubravica u Metkoviću zatekli dvije djevojke od 23 i 20 godina i 28-godišnjaka tijekom obrađivanja i zalijevanja nasada indijske konoplje.

Na plantaži su pronašli 32 stabljike indijske konoplje visine od 39 do 237 centimetara, nakon čega je utvrđeno da je droga bila zasađena s ciljem njene dalje preprodaje konzumentima s područja doline Neretve.

Pretragom njihovih kuća pronađeno je gotovo 18 kilograma marihuane, razni tehnički aparati i uređaji namijenjeni proizvodnji, preradi i mrvljenju droge i dvije digitalne vage.

image
PU Dubrovačko-neretvanska
image
PU Dubrovačko-neretvanska

Osim toga, pronađena su četiri laboratorija s postavljenim električnim instalacijama, električnim lampama, transformatorima, lampama sa sjenilom i ventilatorima, a u jednom od laboratorija pronađeno je 28 čašica sa zasađenim mladim stabljikama. U jednom od pretraženih objekata pronađen je i peti laboratorij koji je bio u rastavljenom stanju.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama 28-godišnji muškarac i 23-godišnja žena su uz kaznene prijave dovedeni pritvorskom nadzorniku, dok je 20-godišnjakinja kazneno prijavljena u redovnoj zakonskoj proceduri.

image
PU Dubrovačko-neretvanska
image
PU Dubrovačko-neretvanska
image
PU Dubrovačko-neretvanska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2022 10:09