ZAVRŠIO U PRITVORU

U Novom Zagrebu pao 24-godišnji diler: Pronašli su mu 600 grama kokaina, pištolj i streljivo

Da je kokain uspio proturiti do krajnjih korisnika, u prodaji na malo zaradio bi najmanje 300 tisuća kuna
Diler uhvaćen s kokainom
 PU zagrebačka

Čak 600 grama kokaina te pištolj i 83 komada streljiva oduzeti su 24-godišnjem mladiću na području Novog Zagreba. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja zagrebački su ga policajci prijavili za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a podnijeli su i optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

Kriminalisti su utvrdili da je na neutvrđeni način s ciljem daljnje preprodaje mladi diler nabavljao drogu koju je potom skrivao, miješao punilima te prepakiravao u stanu i u automobilu VW.

U pretrazi stana tijekom jučerašnjeg dana od njega je oduzeto 152 grama kokaina pakiranog u 33 plastična omota, oko 1270 grama punila za miješanje s kokainom radi povećanja mase i zarade te novac za koji sumnjaju da potječe od preprodaje kokaina.

image
Diler uhvaćen s kokainom
PU zagrebačka

U pretrazi auta su, pak, otkrili još 465 grama kokaina i pištolj s pripadajućim spremnikom u kojem je bilo 13 komada streljiva, a u pretincu je nađeno još 70 komada raznog pištoljskog streljiva.

Po dovršetku istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku. A da je kokain uspio proturiti do krajnjih korisnika, u prodaji na malo, bez korištenja punila za povećanje mase, zaradio bi najmanje 300 tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:23