NEMA ČEGA NIJE BILO

U Novom Zagrebu uhvaćen diler na skuteru: Pronašli mu cigarete bez markica, streljivo, lijekove za potenciju...

Prišli su mu policajci te im je samoiniciativno, vidjevši da je stjeran u kut, predao 6669 kutija raznih cigareta bez markica

Zaplijenjeno oružje

 Pu zagrebačka

Dvije kuće, jedna u Novom Zagrebu, a druga preko Save na Trnju skrivale su veće količine cigareta, lijekova za potenciju, ali i oružje počevši od automatskih pušaka i prigušivača do pištolja i streljiva. Otkrili su to zagrebački policajci proteklih dana te su lisice na ruke stavili 40-godišnjem trgovcu kojeg su po dovršetku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavili za nedozvoljenu trgovinu i nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Sve je krenulo kad su policajci s Trešnjevke posumnjali u njegove ilegalne poteze. A njihove sumnje su se pokazale istinitima prije par dana kada su ga zatekli ispred kuće u Novom Zagrebu kako iznosi 10 kutija cigareta bez odgovarajućih nadzornih markica te šest kutija lijekova za potenciju. Stvari je stavio u sjedište svog skutera i krenuo je, prema ustaljenom scenariju, u dostavu do svojih kupaca do kojih, međutim, nije stigao.

image
PU zagrebačka

Prišli su mu policajci te im je samoinicijativno, vidjevši da je stjeran u kut, predao 6669 kutija raznih cigareta bez markica i više plastičnih spremnika i kutija u kojima je bilo i 3620 komada tableta za potenciju ali i dvije ručne bombe.

Nije imao izlaza pa je policiji, vidjevši da su upućeni u njegovu ilegalnu trgovinu, i iz kuće na Trnju predao je još 8946 kutija cigareta, ali i osam automatskih pušaka raznih proizvođača (MGV, Crvena zastava, Thompson, Šokac..), pet prigušivača za automatske puške, 46 raznih spremnika za vatreno oružje, jedan pištolj marke Browning, dva noža-bajonete za pušku te 1004 komada streljiva raznog kalibra.

Odakle mu sve to naoružanje, policija još uvijek istražuje, a on je predan pritvorskom nadzorniku uz odgovarajuću kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

image

Zaplijenjeno streljivo i šteke cigareta

PU zagrebačka
image

Lijekovu za potenciju

PU zagrebačka
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:57