UBOJSTVO U KAŠTELIMA

U krvavom obračunu ubijena jedna osoba, dvije ranjene: Tijekom noći policija privela trojicu

Smrtno stradali muškarac već je bio žrtva pokušaja atentata prije 10 godina. Tada su ga sačekala dvojica kraj groblja u Kaštelima
Ubojstvo u Kaštelima
 Zvonimir Barišin/Cropix

U nedjelju navečer u Kaštelima se dogodilo ubojstvo i pokušaj ubojstva dvije osobe, piše Slobodna Dalmacija. Prema prvim informacijama, pred kućom je ubijen Mario Boljat 36-godišnjak iz Kaštel Kambelovca dok su u splitsku bolnicu s ranama od vatrenog oružja prevezen 29-godišnjak iz Kaštel Lukšića Jozo Čabraja i još jedna osoba. Kako je jutros javio Hrvatski radio, tri su osobe uhićene.

- Čuo sam pucnjavu, bilo je to oko 22,30 sati. Odmah sam zvao sina da dođe kući. Onda sam vidio da cestom prolazi policija, sada ih ima svugdje. Ne znamo šta se događa u panici smo. Možda okolo lutaju naoružani ubojice - kaže uznemireni mještanin Kaštel Kambelovca.

image
Zvonimir Barisin/Cropix

Policija je u 00.16 obavijestila javnost o događajima u Kaštelima: Večeras oko 22.50 u Kaštelima je došlo do sukoba između više osoba pri čemu je iz vatrenog oružja jedna muška osoba smrtno stradala, dok su dvije muške osobe prevezene u bolnicu uslijed ozljeda zadobivenih od vatrenog oružja.

Mjesto događaja je osigurano, te slijedi obavljanje očevida kojim će rukovoditi zamjenik Županijskog državnog odvjetništva koji izlazi na mjesto pucnjave, naveli su, piše Slobodna Dalmacija.

image
Zvonimir Barisin/Cropix

Smrtno stradali 36- godišnjak već je bio žrtva pokušaja atentata prije deset godina. Tada su ga sačekala dvojica kraj groblja u Kaštelima nakon što su ga nazvali na mobitel. Jedan od njih izrešetao ga je s tri hica te je ranjen u mjehur, tanko crijevo i desnu ruku.

image
Zvonimir Barisin/Cropix

Ranjeni mladić je Jozo Čabraja koji je već preživio dva pokušaja atentata prošle godine. U ožujku ga je sms porukom od ženska osoba namamila u klopku u Kaštel Sućurcu gdje su ga dočekala dvojica na skuteru te je jedan izvadio pištolj i zapucao na njega.

image
Jozo Čabraja
Tom Dubravec/Cropix

Pogođen je u ruku, bedro i lopaticu, nakon čega se sam odvezao do ambulante hitne pomoći u Kaštelima i pozvao policiju. U istu bolnicu je primljen s ranama od metka i krajem siječnja prošle godine kada je tvrdio da se sam ranio iz svog pištolja. Policija je sumnjala u tu verziju, ali nije dokazano suprotno.

image
Zvonimir Barisin/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:10