OGLASILA SE POLICIJA

U okršaju Torcide i policije ozlijeđeno 20 policajaca i 14 navijača, 42 osobe prijavljene zbog izazivanja nereda

Osumnjičene osobe su predane pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja, poručuju iz policije

Privođenje navijača Hajduka

 Damir Krajac/Cropix

Policijska uprava zagrebačka oglasila se o neredima i sukobu policije i navijača Hajduka. U priopćenju koje su objavili na službenim stranicama navode da su zbog izazivanja nereda kazneno prijavljene 42 osobe.

U neredima je ozlijeđeno 20 policajaca i 14 navijača te su oštećena četiri službena policijska vozila i inventar benzinske postaje.

Osumnjičene osobe su predane pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Policijsko priopćenje niže prenosimo u cijelosti:

- Nastavno na događaj kod odmorišta „Desinec“ o kojem smo jučer izvijestili javnost, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 42 osobe starosti od 19 do 44 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje nereda“ tijekom organizirane policijske preprate kombi vozilima i osobnim automobilima ukupno 1500 navijača s utakmice u Zagrebu za Split.

Za navedene osobe se sumnja da su 21. svibnja oko 21.30 sati, kao pripadnici skupine za koje je bila organizirana preprata policijskih službenika, sudjelovali u mnoštvu od oko 250 do 300 osoba koje su na autocesti A1 kod benzinske postaje u Donjem Desincu izašle iz kolone vozila, blokirale prometnicu u smjeru Karlovca, tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda napale veći broj policijskih službenika, ugrožavale javni red i mir u većem obimu te prouzročile znatnu materijalnu štetu.

Utvrđena je sumnja da su osumnjičenici, nakon zaustavljanja prometa, trčeći krenuli prema benzinskoj postaji i bacali različita aktivirana pirotehnička sredstva, staklene boce za piće, kamenje, iščupane prometne znakove, protupožarne aparate, kante za otpad i druge predmete na policijske službenike koji su opservirali benzinsku postaju i pratili kolonu vozila s navijačima.

S ciljem uspostavljanja povoljnog stanja sigurnosti, kao i u cilju zaštite života svih osoba koje su se nalazile na tom prostoru, policijski službenici su upotrijebili sredstva prisile nakon čega je uspostavljeno povoljno stanje sigurnosti.

U događaju je ozlijeđeno 20 policijskih službenika i 14 osumnjičenih osoba te su oštećena četiri službena policijska vozila i inventar benzinske postaje. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu dok se kriminalističko istraživanje nastavlja, poručuju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 18:05