ZLOČINI U TRPINJI

U OSIJEKU PRIVEDENO 12 OSOBA ZBOG RATNIH ZLOČINA NAD HRVATIMA Među uhićenima i jedan policajac?!

Sumnjiči ih se za smrt 16 hrvatskih civila, ratnih zarobljenika, ranjenika i bolesnika ubijenih 1991.
Rijeka, 080513.Nakon saslusanja pred USKOK-ovim istraziteljima, osumnjiceni za korupcijsku aferu na Carini privedeni su na saslusanje istraznom sucu Zupanijskog suda u Rijeci Dusku Tismi. Na fotografiji: jedan od osumnjicenika.Foto: Tea Cimas / CROPIX
 Tea Cimaš / CROPIX

ZAGREB - Zbog sumnje u počinjenje ratnog zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima nesrpske nacionalnosti u Vukovaru i okolici tijekom 1991. godine, provode se istražne radnje i ispitivanja desetak osumnjičenih osoba, pretežito iz mjesta Trpinja pokraj Vukovara, navodno bivših pripadnika Teritorijalne obrane Trpinja.

Osumnjičeni su odvedeni u policiju na informativni razgovor, a cijelu akciju koordinira Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku, međutim službenih informacija o ovoj akciji još uvijek nema.

Neslužbeno doznajemo da su osumnjičeni odvedeni iz svojih domova u četvrtak u ranim jutarnjim satima, a sumnjiče za smrt 14 osoba.

Među njima su, navodno, i roditelji Marka Babića, poginulog vukovarskog branitelja poznatog po tome što je na Trpinjskoj cesti uništio najviše tenkova bivše JNA i koji je nakon pogibije Blage Zadre zapovijedao obranom Borova Naselja. Vrijeme u kojem su počinjeni zločini je od 14. rujna do 19. studenoga 1991. godine.

Neslužbeno se doznaje kako se, nakon ispitivanja osumnjičenika u osječkom Županijskom državnom odvjentištvu (ŽDO), sutra može očekivati rješenje o pokretanju istrage te odluka ŽDO-a protiv koliko će osumnjičenika predložiti određivanje istražnoga zatvora, o čemu će odlučivati sudac istrage osječkog Županijskog suda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 18:17