UHIĆENO SEDAM HRVATA

U 'paukovu mrežu' upalo 105 kg kokaina vrijednog 3,9 milijuna eura

Uz Hrvatsku, sudjelovale su slovenska, njemačka i austrijska policija, a na čelu skupine krijumčara je kanadski Hrvat
 AP

Policijske agencije Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Austrije dva su mjeseca provodile istragu pod imenom Spider web (Paukova mreža) o krijumčarenju kokaina u Europu i pritom uhitili sedam hrvatskih državljana i 105 kilograma kokaina vrijednog 3,9 milijuna eura .

Istraga je otkrila na koji način kokain treba stići do Europe i sve se spriječilo. Iz Dominikanske Republike se malim zrakoplovom preko Bahama trebalo stići do Francuske, a potom u Njemačku. Otkriven je i način na koji su pokušali kokain iznijeti iz zrakoplova i prebaciti na tržište. Svih 105 kilograma bilo je raspoređeno u pet torbi, koje su sakrivene u jedan automobil, dok je drugi služio za odvraćanje pažnje.

Automobil u kojem je bio smješten kokain presrela je policija na granici Austrije i Slovenije, dok je onaj bez kokaina propušten, ali je naknadno zaustavljen u Sloveniji. Potom je otkriveno kako je kokain trebao biti distribuiran u Njemačkoj, Francuskoj i Švicarskoj, a na čelu cijele kriminalne organizacije krijumčara drogom jest kanadski Hrvat.

Policijske agencije iznimno su zadovoljne kompletnom akcijom i naglašavaju kako je uspjeh postignut jer je policija bila cijelo vrijeme u međusobnom kontaktu .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 13:06