NAJVEĆE ZAPLJENE

U Pločama 600 kila kokaina, u riječkoj luci 478, masovno se plijenio i heroin, sve je više trave

Policija je proteklih godina imala mnogo velikih zapljena droge koja bi, da je dospjela na ulice, vrijedila desetke milijuna eura

Rekordna zapljena droge u naselju kod Zeline

 Zeljko Puhovski/Cropix

Najveća zapljena droge u nedavnoj povijesti bila je 2022. godine, u studenom, kada je u brodskom kontejneru u licu Ploče otkriveno gotovo 600 kilograma kokaina. Kontejner u kojem je bila skrivena droga stajao je neko vrijeme napušten jer nitko nije dolazio po njega pa je nad njim provedena pretraga uz policijskog psa. Hrvatski K9 je nanjušio bijeli prah pa je policija u njegovu podnožju otkrila više od pola tona kokaina namijenjenog balkanskom tržištu.

Iste godine dubrovačka neretvanska policija otkrila je 220 kilograma heroina i 62 kilograma kokaina koji bi na crnom tržištu dosegnuli vrijednost od ukupno 17 milijuna eura.

Kroz kontejner s bananama te je godine u Ploče uplovilo i sedamdeset kilograma kokaina.

Kontejner u kojem je bila skrivena droga stajao je neko vrijeme napušten jer nitko nije dolazio po njega pa je nad njim provedena pretraga uz policijskog psa. Hrvatski K9 je nanjušio bijeli prah pa je policija u njegovu podnožju otkrila više od pola tona kokaina namijenjenog balkanskom tržištu.

Prije toga najveća zapljena droge je bila pošiljka otkrivena u Riječkoj luci gdje je 2017. otkriveno 478 kilograma kokaina.

Početkom prošle godine zagrebačka policija također je imala "kapitalca".

Vrijednost zaplijenjenih 12 kilograma kokaina, 69 kilograma marihuane i 36.000 tableta MDMA iznosi oko 10 milijuna kuna, a pritvorena su trojica muškaraca od 33, 37 i 24 godine

Uz to, policija je u stanu kojeg je 24-godišnjak iznajmio u novozagrebačkom naselju Središće, zaplijenila više od 15 kilograma amfetamina, 9,5 kilograma hašiša, oko 136.000 lijekova koji sadrže djelatnu tvar koja se nalazi na popisu droga, 300 doza LSD-a, šest digitalnih vaga, osam kilograma punila, 10 litara metanola, pištolj i automatsku pušku sa streljivom.

Inače, voditelj Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke Goran Lauš izvijestio je na konferenciji u petak povodom rekordne zapljene više od 600 kilogarma raznih droga, te oružja i drugog na području Zeline, kako je zagrebačka policija lani otkrila 240 kaznenih djela povezanih s neovlaštenom prodajom i proizvodnjom droge, a kriminalistička istraživanja rezultirala su zapljenom pod gotovo 1850 kilograma raznih droga. Provedeno je 1.261 krim-istraživanje kojim je obuhvaćeno 1405 osoba. Vidljiv je trend porasta uzgoja i proizvodnje kanabisa u kućnoj radinosti, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:52