TRAGEDIJA U BJELOVARU

U požaru kuće smrtno stradao muškarac, susjedi: ‘Bio je slabije pokretan, vjerojatno se ugušio od dima‘

Nakon dojave o požaru na teren su izašli vatrogasci koji su vrlo brzo ugasili vatru, no nesretnom muškarcu nisu uspjeli pomoći

Požar u obiteljskoj kući u Bjelovaru

 Deni Marčinković/mojportal.hr

U požaru koji je izbio danas oko 14 sati u obiteljskoj kući u Ulici Mlinovac u Bjelovaru, smrtno je stradao 67-godišnji vlasnik kuće, javlja Moj portal.

image

Požar u obiteljskoj kući u Bjelovaru

Deni Marčinković/Mojportal.hr

- Sjeo sam za stol ručati i pogledao sam kroz prozor. U tom trenutku primijetio sam da se iz susjedne kuće dimi. Izašao sam van dvorište, pogledao s druge strane kuće, isto dim. Sa stepenica i balkona također. Došao sam do vrata kuće jer sam znao da je susjed unutra. Zvonio sam, međutim, nije se javljao. Odmah sam nazvao 112 i vatrogasci su dosta brzo došli. Provalili su vrata. Kad je iz kuće ruknuo dim, to je bilo strašno, ispričao nam je susjed tragično preminulog 67-godišnjeg muškarca koji je danas nešto prije nastradao u požaru svoje obiteljske kuće.

Termalne kamere

Prema riječima Davora Đaloga, zapovjednika JVP Bjelovar, dojavu o požaru na stambenom objektu u Ulici Mlinovac u Bjelovaru, dobili su u 13 sati i 51 minutu.

- Na intervenciju su izašla dva vozila, a dolaskom na mjesto događaja zatečen je manji požar u zatvorenoj kući, iz koje bilo jako zadimljavanje. Ulaskom u objekt pomoću termalnih kamera pronađena je unesrećena osoba bez znakova života. Na mjestu intervencije bila je policija i hitna medicinska pomoć. Intervencija je završila u 14 sati i 32 minute - kazao je Đalog za Moj portal.

Razgovarajući sa susjedima doznali su kako je tragično stradali 67-godišnjak već nekoliko godina bolestan i često je po bolnicama. Dodaju i to da se baš za Novu godinu vratio iz bolnice.

- U kući koju je naslijedio od pokojne nevjenčane supruge, živio je sam, a već nekoliko godina nije radio i bio je slabije pokretan, priča susjeda.

Dodaje i to da je brigu o stradalome vodio drugi susjed.

- Svaki dan je odlazio k njemu, nosio mu jelo i ložio peć. Nije mu bilo teško ni po noći otići ubaciti koje drvo. Doista ne znam što se moglo dogoditi. Znam da je jutros bio kod njega i da mu je otišao u trgovinu. Prestrašno - kaže susjeda.

Susjedi su za Moj portal rekli i to da smrtno stradali muškarac ima dvoje djece iz prvog braka, ali oni ne žive u Bjelovaru.

Točan uzrok smrti nesretnog 67-godišnjaka bit će poznat nakon očevida koji je u tijeku, a pretpostavlja se da je riječ o gušenju, buduće da je bilo doista puno dima, što su u konačnici potvrdili i vatrogasci, javlja Moj portal.

image

Požar u obiteljskoj kući u Bjelovaru

Deni Marčinković/Mojportal.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2022 09:22