TRAGEDIJA

U PROMETNOJ NESREĆI NA OTOKU KRKU POGINUO POZNATI HRVATSKI VINAR Otac dvanaestero djece pao je s motora

 Damir Skomrlj / CROPIX

Večeras u 19.40 u mjestu Vrbnik na otoku Krku dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginula jedna osoba, a Novi list neslužbeno saznaje da je stradali Franjo Toljanić, svjetski poznati vinar iz Vrbnika.

Nesreća se dogodila kada je, za sada iz još nepoznatih razloga, pao sa motora. Nakon provedenog očevida bit će poznati i uzroci ove tragedije.

Inače, Franjo Toljanić, poznati vinar, ugostitelj i hotelijer iz Vrbnika, bio je otac dvanaestero djece.

Nezgoda se dogodila na prilazu Vrbniku u neposrednoj blizini reciklažnog dvorišta Vrbnik. Trenutno se na mjestu događaja okupilo mnošto ljudi, a policija ne dozvoljava pristup lokaciji prometne nezgode. Na očevid su uz policiju stigli i predstavnici DORH-a, navodi Novi list.

Franjo Toljanić je 2016. godine otvorio prvi hrvatski vinotel, butik hotel Gospoja koji je sagrađen prema projektu renomiranog riječkog arhitekta Idisa Turata. Radilo se o 35 milijuna kuna teškoj investiciju, a hotel je kategoriziran s četiri zvjezdice.

Tada je u razgovoru za Jutarnji Toljanić otkrio da je to bio logičan nastavan niza investicija koje je njegova obitelj započela još 1987., kada su njegovi roditelji, poljoprivrednici koji su se cijeli život bavili vinogradarstvom i stočarstvom, otvorili prvi pansion u kojem su još kao tinejdžeri počeli raditi on i sestra.

Toljanići su se postupno širili i razvijali, tako da su restoran i vinariju s njihovom prvom žlahtinom na tržištu otvorili 1995. godine, 1999. su proširili restoran, a kasnije sagradili novu vinariju na ulazu u Vrbnik.

Toljanić je za svoj rad dobio brojne nagrade, među kojima se posebno ističe priznanje za menadžera 2018. godine u izboru Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. srpanj 2023 08:43