TEŠKE KRAĐE

U Puli uhićen serijski lopov: Čak 16 puta je haračio po gradu, ulovili su ga nakon provale u pekaru

Počinitelj je počeo bježati i pritom bacati novac, no policijski službenici ubrzo su ga sustigli

Ilustrativna fotografija

 /Policija

Zbog 16 teških krađa po Puli, lisice na ruke pulska je policija stavila 36-godišnjem državljaninu Sjeverne Makedonije. Na kraj su mu stali 19. kolovoza u zoru nakon što je policija zaprimila dojavu oko 4.20 sati da je netko provalio u pekaru u Catropolovoj ulici.

- Ophodnja prometne policije uočila je u Scalierovoj ulici muškarca koji je odgovarao opisu provalnika. Počinitelj je počeo bježati i pritom bacati novac, no policijski službenici ubrzo su ga sustigli u Valerijinom parku i uhitili - govore iz PU istarske. Njihovi djelatnici su, naime, proveli istraživanje nad uhićenim "turistom" te utvrdili da je u noći kada je uhićen počinio pet teških krađa.

- Provalio je u pekaru u Ulici Castropola iz koje je otuđio ladicu s novcem i fiskalni printer, kao i u pekaru u Istarskoj ulici iz koje je ukrao službeni mobitel. Osim u pekare, osumnjičeni je provalio i u tri ugostiteljska objekta iz kojih je uzeo uglavnom novac. Njegova meta bili su ugostiteljski objekti u Istarskoj ulici, Ulici Riva i na parkiralištu podno pulske Arene - pojašnjavaju iz policije.

Dodaju i da su utvrdili kako je osumnjičeni od 1. kolovoza počinio još 11 teških krađa na području Pule provalivši tako u devet vozila, jednu trgovinu i jedan kafić.

- Provaljivao je tako da bi razbio staklo, a potom je iz vozila otuđivao torbe, naočale i novac, dok je iz trgovine i ugostiteljskog objekta otuđio novac. Njegovim djelima oštećeni su bili i hrvatski i strani državljani te pravne osobe, a ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća eura. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja jutros u ranim jutarnjim satima priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske zbog sumnje da je počinio 16 kaznenih djela - zaključuju iz policije.

Danas tijekom dana biti će ispitan u prostorijama pulskom tužiteljstva koje će za njega, pretpostavlja se, zatražiti određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora od dežurnog suca istrage Županijskog suda u Puli jer je riječ o stranom državljaninu pa postoji opasnost od bijega ali i jer bi mogao nastaviti sa činjenjem kaznenih djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:44