BIZARNA NESREĆA

U pulskoj luci razbijen brod koji je taman trebao biti predan vlasnicima: ‘Oprostite, ne mogu ni pričati‘

Prema neslužbenim informacijama, brod je pao tako što je jedna sajla pukla dok su ga dizali
 Glas Istre/R. KORACA

U pulskoj luci s travel lifta pao je nov novcati brod kojeg je izgradio pulski Tehnomont i taman je trebao biti otpremljen vlasniku. Kako piše Glas Istre, riječ je o ribarici koju je Tehnomont gradio za vlasnika iz Irske.

- Dogodilo se što se dogodilo. Srećom, nitko nije nastradao. Brod je bio položen na Avangardovom navozu, dakle odgovornost je njihova. No, svi smo jednako žalosni zbog nemilog događaja. Oprostite, ne mogu ni pričati - kazala je za Glas Istre prilično potresena direktorica Tehnomonta Gordana Deranja.

Prema neslužbenim informacijama, brod je pao tako što je jedna sajla pukla dok su ga dizali. Brod oko 17:30 sati još nije bio izvučen s obzirom da u blizini nema ispravne dizalice, a dizalica Divić nije u funkciji.

U Dublinu je 16. prosinca 2018. potpisan ugovor za gradnju dvije ribarice od 26 metara za irske naručitelje. Radi se o ribarskim brodovima dužine 26 i širine 7,6 metara ukupne snage motora 420 kW. Brodovi su opremljeni opremom za koćarenje te skladišnim prostorom za smrzavanje i skladištenje ribe, piše Glas Istre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. listopad 2021 21:31