TRAGEDIJA KOD SLUNJA

U rijeci Korani pronađeno mrtvo tijelo muške osobe, vjerojatno se radi o migrantu iz Gambije

Policija je jučer naišla na trojicu Gambijaca koji su rekli da je s njima bila i četvrta osoba, koja je nestala pri prijelasku Korane

Ilustracija, rijeka Korana

 Robert Fajt/Cropix

U rijeci Korani u mjestu Pavlovac nedaleko Slunja danas u popodnevnim satima pronađeno je mrtvo tijelo muške osobe, javila je PU karlovačka. Policija provodi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile okolnosti stradavanje osobe, no, lako je moguće da se radi o migrantu, i to državljaninu Gambije. Policija je naime, jučer naišla na trojicu Gambijaca koji su rekli da je s njima bila i četvrta osoba, koja je nestala pri prijelasku Korane.

- Jučer, 9. veljače oko podneva, policijski su službenici na širem području Slunja pronašli trojicu stranih državljana koji su se nalazili u lošem zdravstvenom stanju zbog čega im je pružena liječnička pomoć u HMP Slunj. Nakon liječničke obrade, osobe su dovedene u službene prostorije kako bi se utvrdile okolnosti i zakonitost njihova boravka u Republici Hrvatskoj. Utvrđeno je da se radi o državljanima Gambije koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Tijekom razgovora s njima, policijski su službenici došli do saznanja da je još jedna muška osoba bila s njima te da je prilikom pokušaja prelaska rijeke Korane pala u vodu i vjerojatno se utopila, kažu u policiji.

Slijedom njihove prijave policijski službenici Policijske uprave karlovačke su pokrenuli potragu za tom osobom osobom te su pretraživali rijeku Koranu na području Nikšića i Pavlovca. Danas poslijepodne u rijeci Korani na području Pavlovca pronađeno je mrtvo tijelo muške osobe, a s ciljem utvrđivanja identiteta i okolnosti stradavanja, policija provodi daljnje kriminalističko istraživanje.

- Trojica državljana Gambije su izrazila namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj te su smješteni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu, navodi se u policijskom priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:30