TRAGIČAN KRAJ

U rijeci Korani se utopila Afganistanka, prije toga je sa skupinom ljudi nezakonito ušla u RH

Na obali rijeke Korane u Točku, mjestu u blizini Slunja, policija je pronašla nekoliko stranaca, među kojima je bila mrtva žena

Ilustracija

 Darko Tomas/Cropix

U rijeci Korani u mjestu Točak nedaleko Slunja jučer se utopila ženska osoba. Prema informacijama kojima raspolaže PU karlovačka, radi se o državljanki Afganistana, koja je s grupom sunarodnjaka ilegalno ušla u republiku Hrvatsku. Tragedija se dogodila u jutarnjim satima.

- U mjestu Točak, grad Slunj, na obali rijeke Korane karlovačka policija je pronašla nekoliko stranih državljana, dok je daljnjim postupanjem utvrđeno kako se jedna ženska osoba iz grupe, prilikom prelaska rijeke Korane utopila. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se radi o državljanki Afganistana koja se poskliznula i pala u rijeku - priopćili su danas iz PU karlovačke.

Policijska uprava karlovačka, navode, provodi kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ulaska i boravka osoba u Republici Hrvatskoj dok je dosadašnjim radom utvrđeno da se radi o državljanima Afganistana koji su nezakonito prešli državnu granicu, a koji su izrazili namjeru za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj.

O svim prikupljenim informacijama ovog događaja bit će obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:47