SVE SU PRIPREMILI

U Rijeci uhićena dvojica muškaraca koji su planirali dignuti u zrak bankomat

U autu, na koji su stavili ukradene češke registarske pločice, pronađene su bušilice, kablovi, plinske boce i druge stvari

PU primorsko-goranska

Budnom oku riječkih policajaca nisu promaknule subotnje noćne aktivnosti s druge strane zakona na području Škurinja i to u neposrednoj blizini jednog trgovačkog centra. Prilikom obilaska terena uočili su dvojicu muškaraca i u blizini vozilo čeških registarskih oznaka. S obzirom na vrućinu koja je u te sitne sate bila, činjenica da su bili djelomično maskirani i u jaknama dugih rukava, dodatno je bacila sumnju u njihove poštene namjere dok grad spava.

image

PU primorsko-goranska

Na kraju dvojac nije daleko stigao. Policija je otkrila da su 31-godišnjak i 39-godišnjak, inače stari policijski znanci po imovinskim deliktima, planirali dignuti još jedan bankomat u zrak, a pretragom vozila kojim su se dovezli do odabrane mete, i na koji su stavili češke registarske pločice ukradene na području Crikvenice, pronađen je šarolik spektar predmeta koji služe za provalu i izazivanje eksplozije. U autu su se nalazile bušilice, kablovi, plinske boce i druge stvari te su u konačnici, po dovršetku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljeni za četiri teške krađe, tri dovođenja u opasnost života i imovine, krivotvorenje isprava, ali i za izradu i nabavljanje oružja i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenih djela.

image

PU primorsko-goranska

- Osim toga, utvrđeno je kako su od siječnja zajedno i dogovorno izradili sredstvo, odnosno napravu pogodnu za provaljivanje, posebice u bankomate te su tijekom lipnja i kolovoza ove godine izazvali eksplozije i provalili u bankomate na području Gornje Vežice u Rijeci te na području Kastva i Kraljevice. Pri tome su iz jednog od bankomata otuđili oko 294.000 kuna, dok je na sva tri bankomata, inače u vlasništvu dvije novčarske ustanove, a dijelom i na objektima unutar kojih su bili smješteni, nastala materijalna šteta čiji će sveukupan iznos biti utvrđen naknadno - ponosno otkrivaju iz PU primorsko-goranske.

image

PU primorsko-goranska

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:38