UŽAS U METROPOLI

U samom centru Zagreba izboden muškarac, umro je: ‘Znate li tko se okuplja u toj zgradi?!‘

Iz PU zagrebačke kažu da je kriminalističko istraživanje u tijeku te se traga za počiniteljem

Napuštena zgrada u Paromlinskoj

 /Marko Todorov/ Cropix

Zagrebačka policija intenzivno traga za nepoznatim počiniteljem ili, pak više njih koji je pod nerazjašnjenim okolnostima u nedjelju oko 23 sata zadao stravične ozljede muškarcu koji je nedugo zatim i preminuo.

Naime, u napuštenoj zgradi u Paromlinskoj ulici kod Glavnog kolodvora nepoznati počinitelji su ozlijedili nožem muškarca.

Obračun je uslijedio tijekom verbalne prepirke koja se mogla čuti, prema pričanjima pojedinaca iz ulice, upravo na samu cestu iz tog napuštenog objekta.

Na mjestu obračuna pristigla je Hitna pomoć koja je životno ugroženog čovjeka prevezla u KBC Zagreb gdje je, unatoč pruženoj liječničkoj pomoći, podlegao stravičnim ozljedama. Kao nijemi svjedok okršaja nakon kojeg je izgubljen jedan život, ostao je na pločniku uz nekoliko lokvi krvi ležati nož srednje veličine i crne drške koji je, pretpostavlja se, netko od sudionika obračuna odbacio tijekom bijega.

Iz PU zagrebačke kažu da je kriminalističko istraživanje u tijeku te se traga za počiniteljem.

- Svaku večer u toj napuštenoj zgradi, već godinama, bude okupljanje različitih vrsta ljudi. Od beskućnika i izbjeglica pa do narkomana. Uđite unutra pa ćete vidjeti ostatke njihova noćenja. Sinoć kasno sam vidio policiju, možda negdje oko ponoći je bilo, jer tad sam se vratio do apartmana. Nisam znam što se dogodilo a pojedinci su pričali da su se neki izboli noževima. Tako da vjerujem da su se obračunale iste osobe koje su se oko 20 sati žustro svađale na nekom stranom jeziku, a buka je dopirala iznutra - kaže za Jutarnji list jedan stanar Paromlinske.

Beživotno tijelo prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu na obdukciju kako bi se utvrdile točan uzrok smrti kao i identitet preminulog čovjeka, a odjeća koju je oštećeni imao na sebi policija je izuzela te poslana na vještačenje.

Kriminalisti polažu velike nade u nadzorne kamere na okolnim zgradama počevši od onih na Importanne centru pa sve do zgrade Gradskog poglavarska i križanja s Vukovarskom kako bi se rekonstruirao tijek bijega i ušlo u trag muškarcima koji su se nakon obračuna doslovno razbježali u noć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. siječanj 2024 05:17