KUĆNA RADINOST

U Sesvetama uzgajao halucinogene gljive, našli mu i veće količine amfetamina i marihuane

Psilocibin je bio namijenjen daljnjoj preprodaji, a pretresom stana kod 31-godišnjaka su nađene i dvije digitalne vage

Psilocibinske gljive/Ilustracija

 MUP

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje na 31-godišnjakom i zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Sumnja se da je osumnjičeni protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine marihuane, amfetamin te je radi daljnje preprodaje obavljao uzgoj gljiva Psilocibin, a koje je potom skrivao, prepakirao i vagao u stanu na području Sesveta da bi tako pripremljenu drogu dalje prodavao.

Policijski službenici svoju su sumnju potvrdili obavljenom pretragom stana kojim se koristio osumnjičeni 31-godišnjak na području Sesveta te je tom prilikom pronađeno 405 grama amfetamina,47 grama marihuane i 360 grama gljiva Psilocibin, kao i dvije digitalne vage za precizno mjerenje s tragovima droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2023 11:45