JOŠ JEDAN INCIDENT

U Šibeniku prosvjednici podržali ženu koja je htjela ući u Finu bez covid potvrde, jedan čovjek priveden

Na poziv zaštitara, na teren je došla i policija, a jedan od prosvjednika odveden je u policijsku postaju

Policija, Ilustracija

 Niksa Stipanicev/Cropix

Već nekoliko dana u Šibeniku traju prosvjedi protiv odluke o uvođenju obveznih covid potvrda u javne i državne ustanove, javlja Šibenski.hr.

Međutim, tek jutros prosvjednici su imali prve probleme s policijom. Manji incident dogodio se ispred poslovnice FINE gdje je grupa prosvjednika odlučila dati podršku jednoj klijentici kojoj nije bio dopušten ulazak u zgradu.

Na poziv zaštitara, na teren je došla i policija, a jedan od prosvjednika odveden je u policijsku postaju:

- Sukladno odluci Stožera civilne zaštite RH o propisanim uvjetima za ulazak i boravak u službenim prostorijama u kojima RH ili jedinice lokalne ili područne samouprave imaju većinski udio, osoba koja je 17. studenog htjela ući u prostorije FINA-e u Šibeniku nije ispunila uvjete za ulazak i boravak. Policija je na mjesto događaja došla na poziv osobe iz navedene institucije, utvrdila činjenično stanje te je postupala radi sprječavanja remećenja javnog reda i mira.

Jedna osoba je dovedena u prostorije policije i nakon prekršajne obrade puštena, kazao je za Šibenski.hr Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2022 12:28