NASTAVAK UHIĆENJA

U Sisku pritvorili još jednog od 10 Boysa čije uhićenje traži Grčka! Određen mu je istražni zatvor

Treći pripadnik BBB-a završio je u istražnom zatvoru

Privođenje Boysa

 Goran Mehkek/Cropix/

Grčka je raspisala 10 europskih uhidbenih naloga u kojima od Hrvatske traži da joj se izruči 10 huligana koji se sumnjiče da za cijeli niz kaznenih djela počinjenih u sklopu zločinačke grupe. Treći pripadnik BBB-a, koji se sumnjiči za niz kaznenih djela počinjenih tijekom navijačkog divljanja u Ateni početkom kolovoza, kada je poginuo navijač AEK-a Michalis Katsouris (29), završio je u istražnom zatvoru.

Riječ je o 29-godišnjaku kojem je europski uhidbeni nalog koji je za njim raspisala Grčka očito uručen u Sisku, jer je ispitan na ŽDO Sisak, a nakon toga odveden je na Županijski sud u Sisku.

“Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je 25. rujna 2023., po primitku Europskog uhidbenog naloga nadležnog pravosudnog tijela Grčke, sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, ispitalo traženog hrvatskog državljanina (1993.) i podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Sisku prijedlog za određivanje istražnog zatvora radi predaje”, priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo u Sisku.

Sutkinja istrage odredila mu je istražni zatvor radi predaje zbog opasnosti od bijega.

Prema podacima s tužiteljstva i sa sudova, do sada je uručeno pet grčkih EUN-a. Dvojica pripadnika BBB-a koje traži Grčka su ispitana na tužiteljstvu, nakon čega su im određene mjere opreza. Preostala trojica završila su u istražnom zatvoru, i to odlukama sudaca istrage sa sudova u Zagrebu, Sisku i Velikoj Gorici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 08:05