NOVI DETALJI ZLOČINA

U Splitu je ubijen mladi nogometaš: ‘Ta braća dosad nisu izgledali opasno, ali u zadnje vrijeme...‘

- U ovom trenutku u prostorijama policije nalaze se dvije sobe koje su uhićene i koje se dovodi u vezi s ovim događajem
 Božidar Vukičević, Saša Burić/Cropix, screenshot/Instagram

"Nama ta braća nisu izgledala nimalo opasno. Dosađivali su, onako ispijeni, ponekad i jako neuredni, tražili bi pola eura, euro. Prije dva mjeseca jedan od njih je ispred jednog kafića u blizini vaše redakcije napravio incident pa su ga potjerali. Nije se opirao.

A sada da nožem ubije mladića koji je bio u našoj ulozi. Ulozi onog koji je trebao dati novac, a nije ga dao i zato je platio životom. Razmišljamo jesmo li i mi mogli biti u mrtvačnici da je nekoga od braće prespojilo i da nismo dali pola eura ili euro.

image
Sasa Buric/Cropix

Oni se stalno drogiraju, žive u stanu s bolesnom majkom, a stalno smo kod njih viđali Stanislava Zavadlava, brata trostrukog ubojice Filipa - govore nam vlasnici okolnih kafića i susjedi braće od kojih je nakon krim-obrade samo jedan prijavljen.

Riječ je o 31-godišnjem Anti R. koji je 22-godišnjem mladiću zadao jedan ubod nožem u prsište.

image
Sasa Buric/Cropix

"On je inače onako malo dosadan, ali ne posebno agresivan, ali u posljednje vrijeme je ufilmao da je on neka važna faca u krim miljeu i to govorio okolo, a mi smo se na to smijali", reče nam jedna njegova susjeda.

Dok je tijelo 22-godišnjeg mladića (inače nogometaš jednog kluba u blizini Splita) bilo odvedeno na obdukciju, dežurna policijska službenica za odnose s javnošću PU Željka Radošević je dala izjavu okupljenim novinarima. Rekla je da ne može potvrditi koliko je poginuli zadobio ubodnih rana.

image

Željka Radošević

Sasa Buric/Cropix

- U ovom trenutku u prostorijama policije nalaze se dvije sobe koje su uhićene i koje se dovodi u vezi s ovim događajem. Kad bude gotovo krim-istraživanje dat ćemo detaljnije informacije", rekla nam je.

Očevidom je rukovodila zamjenica splitkog ŽDO-a Snježana Žarković uz asistenicju policije.

image
Sasa Buric/Cropix

Policija ima 24 sata završiti kriminalističu obradu i dovesti osumnjičeno u prostorije Županijskog državnog odvjetništva potom i na istragu. Policija još ne ide s kvalifikacijom kaznenog djela pa se samo može nagađati je li to bilo ubojstvo iz koristoljublja ili će krim-istraživanje pokazati i nešto drugo kao motiv.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 20:34