SMRT OD TEŠKIH OZLJEDA

U srijedu presuda roditeljima malene Nikoll: Za najteže djelo koje im se stavlja na teret prijeti 15 godina zatvora

Suđenje je, inače, zatvoreno za javnost, a tako će biti i izricanje prvostupanjske presude
 SBplus

Mirela i Danijel Dedić, roditelji malene Nikoll, 2,5-godišnje djevojčice iz Nove Gradiške koja je prije godinu dana, na Uskrs, preminula od posljedica teških tjelesnih ozljeda zadobivenih u obiteljskom domu, u srijedu će doznati prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Slavonskom Brodu, gdje im se sudi za ubojstvo kćeri.

- Danas je završen dokazni postupak i održane su završne riječi. U dokaznom smo postupku ispitali 20 svjedoka, vještaka, pribavljena je dokumentacija u smislu socijalne anamneze, medicinske dokumentacije i sve što su stranke predlagale ili je Sud izveo po službenoj dužnosti. Nije odbijen niti jedan dokazni prijedlog. Presuda će biti objavljena sutra u 10 sati - kazao je Slaven Vidmar, predsjednik sudskog vijeća u ovom postupku. U njemu je prvooptužena majka, koju se tereti da je malenoj Nikoll nanijela ozljede uslijed kojih je malena preminula u bolnici u Zagrebu.

- Za najteže kazneno djelo koje se optuženici stavlja na teret, predviđena je kazna zatvora od tri do 15 godina, a za ostala kaznena djela od jedne do pet godina. Riječ je o kaznenim djelima povrede djetetovih prava iz članka 177. Kaznenog zakona - dodao je Vidmar.

Suđenje je, inače, zatvoreno za javnost, a tako će biti i izricanje prvostupanjske presude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:50