‘DILER BOTANIČAR‘

U stanu u Novom Zagrebu pronašli laboratorij u kojem je 47-godišnjak uzgajao marihuanu

Policija je na muškarca posumnjala nakon što ga je zaustavila prometna jedinica, a tada im je predao šest vrećica s marihuanom

Muškarac je u Novom Zagrebu uzgajao marihuanu

 PU zagrebačka

Kuća na području Novog Zagreba poslužila je 47-godišnjem dileru kao idealno mjesto za uzgoj ali i skladištenje droge. Otkriveno je to nakon što ga je Mobilna jedinica prometne policije Ravnateljstva policije zaustavila 24. kolovoza u njegovom Peugeotu na području zagrebačke Trešnjevke.

Tom im je prilikom, dok su obavljali nadzor, nakon kraćeg razgovora izručio šest vrećica s marihuanom.

Bilo je to dovoljno da se istraživanje zahukta pa su policajci ishodili nalog za pretres njegove adrese stanovanja. Tamo su otkrili improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane, točnije 32 stabljike indijske konoplje koje su bezbrižno rasle u svojim teglicama u idealnim uvjetima za umjetni ‘indoor‘ uzgoj bilja (uređaji za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka). Osim toga, policajci su pronašli još 16 manjih sadnica marihuane, 550 grama lišća i 445 grama cvijeta marihuane, kao i digitalnu vagu za precizno mjerenje te opremu za pakiranje.

image

Muškarac je u Novom Zagrebu uzgajao marihuanu

PU zagrebačka
image

Muškarac je u Novom Zagrebu uzgajao marihuanu

PU zagrebačka

Po dovršetku istraživanja novozagrebački diler botaničar, za kojeg sumnjaju da je tijekom ove godine po sazrijevanju marihuane istu sušio, prerađivao, prepakiravao i preprodavao, kazneno je prijavljen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Predan je pritvorskom nadzorniku uz posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:59