GDJE SU?

U stečaju poznate tvrtke iz Samobora ‘nestalo‘ 19 vozila, sud naložio raspisivanje potrage

Uglavnom je riječ o kamionima i kombijima proizvedenim od 1986. do 2007.

Ilustrativna fotografija

 Nikša Stipaničev/Cropix

Trgovački sud u Zagrebu u stečajnom postupku nad IMES Mesnom industrijom Samobor naložio je raspisivanje potrage za 19 "nestalih" vozila koja se s ključevima, prometnim dozvolama i knjižicama vozila trebaju predati stečajnom upravitelju.

U sudskom rješenju objavljen je i popis vozila za kojima se traga, a uglavnom je riječ o kamionima i kombijima proizvedenim od 1986. do 2007. uključivši i pet TAM-ova, osam mercedesa te iveco, DAF i volskwagenova vozila, a zatražena je i potraga za dva osobna automobila – renault cliom i volkswagen golfom. Sva navedena vozila imaju zagrebačke registarske tablice.

Objavljeno je i da je stečajni upravitelj u prošlogodišnjim podnescima naveo da je Imes kao stečajni dužnik vlasnik tih vozila koja nisu pronađena te je predložio raspisivanje potrage.

Sudskim rješenjem lani u listopadu bilo je naloženo i bivšim zastupnicima Imesa – Ivici Kupresu i Borisu Horvatu da u roku od osam dana vozila predaju stečajnom upravitelju.

No, Kupres je izvijestio sud da nema nikakvih saznanja vezano za imovinu društva "budući da još prije otvaranja predmetnog stečajnog postupka nije bio zakonski zastupnik IMES Mesna industrija d.o.o. duže vremensko razdoblje".

Boris Horvat izvijestio je da je, po njegovom sjećanju, "na parkiralištu dužnika pet vozila, da su tri odvezena po nalogu Općinskog suda Nova Gradiška u korist vjerovnika" te da se DAF-ov kamion "nalazi kod bivšeg vozača", a VW Golf je "kod servisera u Donjoj Pušći".

Stečaj Imesa otvoren je krajem siječnja prošle godine, a u posljednjem izvješću stečajnog upravitelja Josipa Dujmovića istaknuto je i da se u jednoj "nekretnini u vlasništvu stečajnog dužnika dogodila krađa stroja" te da je tome "obaviještena policija koja je izašla na mjesto događaja i o svemu napravila zapisnik".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 10:37