TRAGIČNA SMRT

U stravičnoj nesreći u Dugopolju poginuo je splitski pjevač i sin poznatog boksačkog trenera. Zvali su ga i šaptačem konjima

 
Igor Nešić
 Vladimir Dugandžić / CROPIX

U teškoj prometnoj nesreći noćas u Dugopolju poginuo je, kako doznajemo, 29-godišnji Igor Nešić, sin poznatog boksačkog trenera Željka Nešića. Nakon nesreće su s teškim tjelesnim ozljedama u bolnicu prevezeni 32-godišnji Ivan Kardum i 35-godišnji Mate Perišić.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, Kardum je zadobio po život opasne ozljede, dok Perišić nije životno ugrožen.

Nakon dojave policije, na mjesto nesreće stigao je zamjenik županijskog državnog odvjetnika Žarko Štrbac koji je rukovodio očevidom.

Zasad je utvrđeno da je Nešić vozio Suzuki Vitaru, iz pravca Dugopolja prema Koprivnu i bio je sam u automobilu. S druge strane je naišao VW Passat u kojem su se nalazili Kardum i Perišić.

Sudar se dogodio u 00.45 sati kod skretanja za Konzumovo skladište, na dijelu ceste s tri trake. Do nesreće dolazi kada Passat s desne trake, preko srednje, prelazi u lijevu i frontalno se sudara s Vitarom. Silina udara bila je tolika da je Vitara smrskana do samih sjedišta automobila, a nesretnog mladića koji je poginuo na licu mjesta iz vozila su morali izvući vatrogasci.

Nakon sudara Vitara se od siline udarca okrenula na cesti za 180 stupnjeva, a Passat se odbio i zaustavio tek 60-ak metara dalje.

Jedan od unesrećenih iz Passata u bolnicu je prevezen u besvjesnom stanju, dok je drugome odmah dan alkotest kojim je utvrđeno da je u krvi imao 0,90 promila alkohola. Još nije poznato tko je upravljao vozilom u trenutku nesreće.

Split, 130318
Reportaza o Igoru Nesicu i Konjickom klubu Natura. 
Na fotografiji: Igor Nesic.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandžić / CROPIX
Igor Nešić

Kako nema tragova kočenja na mjestu nesreće, sve ukazuje da je brzina Passata bila poprilično veća od dozvoljene, a koja na toj dionici iznosi 50 km na sat. U smjeru kojim se kretala Vitara ograničenje brzine je 40 km na sat, a prema prvim rezultatima očevida izgleda da tragično stradali vozač Vitare nije znatno prekoračio brzinu.

Vještačenjem će se nastojati utvrditi zašto je Passat prešao preko čak tri trake, a naloženo je i izuzimanje tokiskoloških tragova kod svih sudionika nesreće.

Tragično stradali mladić Igor Nešić i sam se mogao pohvaliti impresivnim boksačkim stažem, a Slobodna Dalmacija je svojedobno pisala o njegovoj velikoj životnoj strasti - jahanju i dresiranju konja, o kojima se brinuo na ranču u Bročancu, a zbog čega su ga nazivali i dalmatinskim šaptačem konjima.

Široj javnosti najpoznatiji je ipak bio kao pjevač splitskog Smile benda. Od Igora Nešića se na društvenim mrežama opraštaju brojni kolege i prijatelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 11:13