VELIK GUBITAK

U STRAVIČNOJ NESREĆI U SLAVONIJI POGINULA I NAGRAĐIVANA FOTOREPORTERKA Dugogodišnja urednica putovala je na sajam medara u Viroviticu

 
Prizor s lica mjesta nesreće, u krugu: Roberta Sorić
 Emica Elvedji, Zlatko Pavošević / HANZA MEDIA, FACEBOOK

Opel Astra osječkih registracija uništena do neprepoznatljivosti, a u njoj u sekundi ugašena tri života. Epilog je to stravične prometne nesreće koja se jučer oko 12.30 sati dogodila na cesti između Podravske Moslavine i Gezinaca nedaleko od Donjeg Miholjca.

Prema posljednjim informacijama, među poginulima je i urednica Glasa Slavonije Roberta Sorić. Roberta je bila nagrađivana fotoreporterka, a surađivala je i na posebnim prilozima Glasa Slavonije - AutoGlas i Oaza - te pokrenula prilog za Dan planeta Zemlje. S dvojicom pčelara putovala je na zadatak u Viroviticu, na sjednicu skupštine Udruge proizvođača slavonskog meda. Kako tvrde očevici, auto koji je išao iz smjera Donjeg Miholjca prema Slatini u jednom je trenutku počeo “plesati” po cesti. Tada je iz suprotnog smjera naišao manji autobus, čiji je vozač, uvidjevši da će Opel prijeći u njegovu stranu kolnika, pokušao manevrom izbjeći sudar, ali nije uspio. Auto je bočnom stranom udario u prednji desni dio autobusa, koji se od tog udarca zarotirao i sletio u odvodni kanal pokraj ceste.

Netom nakon nesreće cestom su navodno prošla tri auta i ni jedan se nije zaustavio kako bi pomogao vozaču autobusa koji se pokušavao izvući iz vozila. U minibusu, srećom, putnika nije bilo. Kolnik je cijeloga dana bio mokar, ali nismo dobili potvrdu je li u tom trenutku bio i zaleđen.

Inače, i prošle godine na gotovo istome mjestu dogodila se prometna nesreća sa smrtnom posljedicom.Tada je 46-godišnjak upravljao kombijem te je izgubio nadzor i skrenuo u suprotnu traku. Prednjim je dijelom vozila udario u prednji dio teretnog vozila kojim je upravljao 57-godišnjak. 46-godišnjak je vozilom Hitne prevezen u KBC Osijek gdje je preminuo. Od mještana Podravske Moslavine doznajemo da je cesta u iznimno lošem stanju, što predstavlja dodatnu opasnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 01:17