TRAGEDIJA

U STRAVIČNOJ NESREĆI U TUNELU SV. ILIJA TEŽE OZLIJEĐEN I PAPINSKI NUNCIJ: U teškom frontalnom sudaru poginuo je vozač BMW-a s područja Imotskog

 
Mons. Ante Jozić teško ozlijeđen u sudaru u tunelu Sv. Ilija
 Božidar Vukičević / HANZA MEDIA / Grude online

U frontalnom sudaru dva osobna automobila u tunelu Sv. Ilija u nedjelju oko 18.15 sati teške tjelesne ozljede zadobila su oba vozača te su hitno prevezeni u bolnicu. Nažalost, jedan od ozlijeđenih vozača preminuo je u KBC Split.

Prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže Radio Imotski, poginuo je 24-godišnji T.L. s imotskog područja koji je upravljao vozilom marke BMW.

U nesreći je ozlijeđen novoimenovani papinski nuncij u Obali Bjelokosti mons. Ante Jozić, čije je ređenje trebalo biti održano 1. svibnja u konkatedrali sv. Petra u Splitu, doznaje Slobodna Dalmacija. Mons. Jozić je zadobio po život opasne ozljede, piše Slobodna Dalmacija.

Nalazi se na Jedinici intenzivnog liječenja splitskog KBC-a, ima teške ozljede prsnog koša, trbuha, ruku i nogu. Odmah po dolasku u bolnicu operiran je, nakon čega je smješten u JIL, priključen na respirator (umjetna ventilacija) te ga, kako doznajemo, očekuju daljnji operativni zahvati.

Ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović Hini je kazao da mu je, nakon operacije, stanje stabilizirano, ali i dalje kritično.

"Splitsko-makarska nadbiskupija izražava sućut obitelji stradalog mladića u toj prometnoj nesreći, a sve vjernike i ljude dobre volje pozivamo na kršćansku molitvu i suosjećanje", stoji u priopćenju iz te nadbiskupije.

U sudaru su potpuno uništeni automobili BMW i Citroën, a od siline udarca je motor BMW-a odletio 40 metara od poprišta sudara. Cesta i tunel su nakon stravične nesreće bili satima zatvoreni.

Do sudara je došlo 50-70 metara nakon ulaza u tunel iz pravca Makarske, s južne strane. U osobnim automobilima BMW i Citroën su bili samo vozači, a prema prvim informacijama, kretali su se u suprotnim smjerovima.

Grude online
Grude online
Grude online
Grude online

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:14