KRŠ I LOM NA A3

U sudaru čak 11 ozlijeđenih: ‘Kamion se zabio u auto ispred sebe, ostali su se samo zaredali‘

Pretpostavlja se da je nesreći ‘kumovao‘ umor vozača kamiona, neprilagođena brzina kretanja praćena slabom vidljivošću zbog magle
 Davor Pongracic/Cropix

Više osoba je ozlijeđeno jutros u prometnoj nesreći koja se dogodila na autocesti A3 u smjeru Zagreba.

Iz PU zagrebačke kažu da je u 6,47 sati stigla dojava o prometnoj nesreći više vozila između Križa i Ivanić Grada, a zbog čega je promet u smjeru Zagreba zatvoren i odvija se obilazno.

Kako je izvijestio Hrvatski autoklub, promet je preusmjeren od čvora Križ (kolona je pred naplatom u jednom trenutku bila 7 km) državnom cestom do čvora Ivanić Grad.

image
Davor Pongracic/Cropix

U tijeku je policijski očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do lančanog sudara ukupno pet vozila, a koji za posljedicu ima, prema posljednjim informacijama, 11 ozlijeđenih osoba - jedna teško, 10 lakše.

Kako doznajemo, sve je krenulo od kamiona stranih registarskih oznaka koji se prednjim dijelom, prema pričanjima svjedoka, zabio u stražnji dio vozila ispred, a nakon čega su se druga vozila samo zaredala.

image
Davor Pongracic/Cropix

Pretpostavlja se da je nesreći 'kumovao' umor vozača kamiona, neprilagođena brzina kretanja praćena slabom vidljivošću zbog magle. No, je li nesreći doprinijelo još nešto biti će poznato nakon što stigne analiza krvi vozača kamiona i nakon što se s njim obavi razgovor, prekontrolira tahograf i uvidi kad je imao pauzu za odmor i koliko je kilometara do trenutka nesreće odvozio u komadu.

image
Davor Pongracic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 10:25