ŠOKANTNA PRIČA

'U SUDNICI SU SVI PLAKALI!' Održano ročište ocu koji je ubio teško bolesnu kćer jer nije mogao gledati kako pati

Joso Gregurić (57) svojoj je kćeri Marijani (23) dao tablete i zarezao žile na ruci. Isto je napravio i sebi. Ona je umrla, a njega su liječnici uspjeli spasiti
 Mate Piškor/CROPIX, Facebook

SISAK - Pripremnim ročištem na Županijskom sudu u Sisku u ponedjeljak 18. veljače je počelo suđenje Josi Greguriću (57), kojeg optužnica Županijskog državnog odvjetništva tereti da je 8. listopada 2012. godine usmrtio svoju teško bolesnu i nepokretnu kćer Marijanu (23).

Dao joj je tablete i zarezao joj žile na ruci. Isto je napravio i sebi. Ona je umrla, a njega su liječnici uspjeli spasiti.

Nakon ubojstva kćeri liječen je u Neuropshijatrijskoj bolnici u Popovači, od 10. listopada do 15. studenoga prošle godine.

Otac priznao policiji: 'Sve sam planirao mjesecima!'

Na pripremnom ročištu prihvaćeni su svi dokazi optužbe koju zastupa zamjenik županijskog državnog odvjetnika Marijan Zgurić, a riječ je o vještaćenjima i materijalnim dokazima. Prihvaćen je je i prijedlog branitelja okrivljenog, odvjetnika iz Kutine Branka Posavčića, da se provede psihijatrijsko vještaćenje okrivljenog kako bi se utvrdila njegova ubrojivost u trenutku počinjenja ovog teškog kaznenog djela.

Sutkinja Melita Avedić pitala je okrivljenog Gregurića da li se osjeća krivim, a on se nije mogao decidirano očitovati je li kriv ili ne.

Njegov odvjetnik istaknuo je tijekom razgovora novinarima nakon održanog pripremnog ročišta da okrivljeni Gregurić gotovo da nije svjestan da njegove kćeri nema i da se njemu sudi za njezino ubojstvo.

Bolovala je od složene anomalije žila u centru mozga. Operirana je tri puta, pomoći nije bilo

- On i danas razgovara sa svojom kćeri svaki dan na njezinom grobu, kao što je mjesecima razgovarao s njom dok je u besvjesnom stanju ležela u bolesničkoj postelji, rekao je odvjetnik Posavčić.

Kaznenim zakonom za ovo djelo zapriječena je kazna od najmanje pet godina zatvora, ali sud može uvažiti olakotne okolnosti i primijeniti mogućnosti ublažavanja kazne. Sve će ovisiti o nalazu psihijatara o stupnju njegove ubrojivosti u trenutku počinjenja djela. Sutkinja Melia Avedić odredit će datum održavanja glavne rasprave kada bude završno psihijatrijsko vještaćenje okrivljenika.

Ubojstvo lijepe Marijane Gregurić, studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, šokiralo je Sisak prošle jeseni. Posebice kada se doznalo da je bila teško bolesna i da je ubojstvo počinio njezin otac. Posljednje tri godine života nesretna djevojka bila je nepokretna.

Do 2009. godine bavila se manekenstvom, trenirala kick boxing i nosila revije. No tada su započele glavobolje i liječnici su joj otkrili tešku bolest - bolovala je od složene anomalije žila u centru mozga. Operirana je tri puta, pomoći nije bilo. S operacije u Zagrebu vratila se potpuno nepokretna, a nije se mogla koristiti ni invalidskim kolicima. Ostatak života je vegetirala.

IPAK ĆE MU SUDITI Podignuta optužnica protiv oca: Iz milosrđa je nepokretnoj kćeri prerezao vene i dao smrtonosnu dozu tableta!

Otac više nije mogao gledati kćerine muke pa je odlučio prekratiti agoniju. Dao joj je neutvrđenu količinu tableta i nanio reznu ranu na zapešću ruke. Isto je učinio i sebi, popio je tablete i razrezao si žile na ruci. Marijana je umrla u ponedjeljak u 8.30, sat vremena nakon što je prevezena kolima hitne pomoći u sisačku bolnicu, a ocu su liječnici spasili život.

Sada će na sudu još jednom proći kroz sve. Na pripremnom ročištu, kako nam je rekao njegov odvjetnik, svi su u sudnici plakali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:41