BOJNA

U šumi kod Gline u krivolovu poluautomatskom puškom i nezakonitom prelasku granice uhićen 40-godišnji državljanin BiH, puškom prijetio policajcu

Ilustracija
 Sergej Drechsler / Ilustracija / CROPIX

U srijedu, 23. listopada, u jutarnjim satima, na glinskom području u mjestu Bojna, u šumi, na otvorenom lovištu, lovoovlaštenika jednog zagrebačkog fakulteta, policijski službenici zatekli su 40-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine u nezakonitom prelasku državne granice i u nezakonitom lovu s poluautomatskom puškom.

Nakon što su mu policijski službenici izdali zapovijed da stane, usmjerio je oružje prema jednom policijskom službeniku u namjeri da ga spriječi u daljnjem obavljanju službene radnje, da bi nakon izdanih više zapovijedi odbacio oružje.

Uhićen je i doveden u nadležnu policijsku postaju.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je jučer, 23. listopada, oko 7 sati, pješice prešao državnu granicu mimo mjesta određenog za prelazak te iz Bosne i Hercegovine ušao u Republiku Hrvatsku, posjedujući neregistrirano oružje i s namjerom počinjena protuzakonitog lova.

Osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, zbog kaznenih djela prisile prema službenoj osobi, protuzakonitog lova i ribolova i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke. Također, osumnjičeni će zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o Schenegenskim granicama i Zakona o strancima biti prekršajno prijavljen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2022 05:44