DRSKA KRAĐA

U ŠUMI PORUŠIO I OTUĐIO 599 STABALA Kazneno prijavljen 60-godišnjak: Iza sebe je ostavio pustoš, a Hrvatske šume je oštetio za 102 tisuće kuna

 
 A. D. Fišli, ICV

Policijska uprava virovitičko-podravska otkrila je počinitelja koji je u periodu od rujna prošle godine do svibnja ove godine porušio i otuđio 599 stabala u vlasništvu Hrvatskih šuma, konkretno u šumi s područja Šumarije Voćin. Riječ je o muškarcu (60), izvijestila je policija, a iznos procijenjene štete je 102.750 kuna.

Kako stoji u policijskom priopćenju, a prenosi i portal icv.hr, prijavu za krađu stabala 7. svibnja ove godine podnijele su Hrvatske šume. Policija je pokrenula istragu koja ih je dovela do 60-godišnjaka. Istragom je utvrđeno da je muškarac u navedenom periodu u gospodarskoj jedinici Jovac-slana voda (kojom Hrvatske šume gospodare putem Šumarije Voćin), u blizini naselja Mačkovac, neovlašteno posjekao i oborio ukupno 599 stabala raznih vrsta te drvnu masu otuđio s mjesta događaja.

A. D. Fišli, ICV

Na mjestu na kojem su stabla porušena i izvučena iz šume ostala je pustoš. Policija je u istrazi otkrila i oko dva kilometra udaljenu lokaciju, uz put, na kojoj je pronađen jedan dio drvne mase, također porušen u tom periodu, koji nije "nestao", nego je, najvjerojatnije, također čekao kupce.

A. D. Fišli, ICV

Muškarcu slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela krađe, izvijestila je policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:21