DRAMA U DALMACIJI

U teškoj nesreći kod Splita poginule dvije sestre: Vozač pobjegao pa se zaključao u kuću. Uhićen je

Vozača su na kraju odvezli u bolnicu zbog frakture nosa, ali mu se od stresa pogoršalo opće stanje pa je hospitaliziran

Prugovo kod Klisa u Dalmatinskoj Zagori

 Bozidar Vukicevic/Cropix

Muškarac koji je u utorak navečer odšetao s poprišta nakon što je izazvao tešku prometnu nesreću u Konjskom u kojoj su poginule dvije sestre (36) i (55), a ozlijeđeni su on i još jedna osoba, pronađen je i uhićen pa će nakon liječenja protiv njega biti pokrenuta policijska istraga.

Policija je u srijedu izvijestila da su sinoć pronašli muškarca kojega "dovode u vezu s izazivanjem prometne nesreće", a koji je pješke pobjegao s mjesta događaja.

"U 21.20 sati muškarac je pronađen u obiteljskoj kući iz koje je odbijao izaći, nakon čega su policijski službenici na silu otvorili vrata. Obzirom da je muškarac odbio postupiti po izdanoj zapovijedi policijskih službenika nad njim su uporabljena sredstva prisile", kazao je Jerko Kurevija iz splitske policije.

Dodao je da je nakon pronalaska osumnjičeni alkotestiran te je utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola. Odveden je u bolnicu gdje je utvrđeno je da i on u prometnoj nesreći teško ozlijeđen pa je zadržan na daljnjem liječenju.

"Nakon otpuštanja iz bolnice nad njim će se provesti istraživanje", dodaju u splitskoj policiji.

Nesreća se dogodila sinoć nešto poslije 20 sati, a u njoj su sudjelovala dva automobila i kombi. Očevid na mjestu događaja kojim je rukovodila zamjenica općinskog državnog odvjetnika je trajao do pola sata nakon ponoći, a za to se vrijeme promet odvijao okolnim putevima.

O nesreći se oglasila i policija

U odnosu na prometnu nesreću koja se sinoć dogodila na DC56 u mjestu Konjsko, a u kojem su smrtno stradale dvije osobe, na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodila zamjenica općinskog državnog odvjetništva. Jedan od sudionika prometne nesreće odveden je na pružanje liječničke pomoći i zadobio je tešku tjelesnu ozljedu i zadržan je na daljnjem liječenju.

Policijski službenici su sinoć pronašli muškarca koji se dovodi u vezu s izazivanjem prometne nesreće, a koji je nakon nesreće pješke pobjegao s mjesta događaja. Oko 21.20 sati spomenuti muškarac je pronađen u obiteljskoj kući iz koje je odbijao izaći, nakon čega su policijski službenici na silu otvorili vrata obiteljske kuće. Obzirom da je muškarac odbio postupiti po izdanoj zapovijedi policijskih službenika nad njim su uporabljena sredstva prisile. Nakon pronalaska, muškarac je alkotestiran i utvrđeno je da se nalazi pod utjecajem
alkohola. Odveden je u bolnicu, utvrđeno je da je i on prometnoj nesreći zadobio ozlijede i zadržan je na daljnjem liječenju.

Nakon otpuštanja iz bolnice nad njim će se provesti istraživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2024 22:38