POTVRDiO MVP

U teškoj nesreći kod Venecije poginula Splićanka (24), njen suprug je teško ozlijeđen

Radi se o mladom bračnom paru, u 20-tim godinama, a koji je u Italiju otišao na bračno putovanje

U nesreći kod Venecije poginula je najmanje 21 osoba

 Marco Sabadin/AFP

U prometnoj nesreći u Italiji u kojojje poginula 21 osoba sudjelovalo je dvoje hrvatskih državljana, od kojih je jedna osoba nažalost smrtno stradala, a druga je teško ozlijeđena, ali je trenutno stabilno, poručilo Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske.

- Obitelji preminule hrvatske državljanke izražavamo najiskreniju sućut. Nadležni Generalni konzulat u Trstu u stalnom je kontaktu s nadležnim tijelima i obiteljima, te stoji na raspolaganju za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti, stoji u priopćenju.

U nesreći je poginula najmanje 21 osoba. Ozlijeđenih je 15, dvoje djece, dvoje tinejdžera, od kojih je petero u vrlo teškom stanju. Vatrogascima su bili potrebni sati da izvuku tijela, navode talijanski mediji.

Slobodna Dalmacija javlja kako je, prema za sada neslužbenim informacijama, u autobusu koji koji je pao s nadvožnjaka nedaleko Venecije, bilo i dvoje hrvatskih državljana iz Splitsko-dalmatinske županije.

Kako neslužbeno doznaju, radi se o mladom bračnom paru, u 20-tim godinama života, koji se vjenčao prije 20-tak dana, a koji je u Italiju otišao na bračno putovanje.

Prema dostupnim, no i dalje neslužbenim informacijama, mladić je operiran i nalazi se u jednoj od obližnjih bolnica.

Index piše kako je upravo ova mlada žena, 24-godišnja Splićanka, osoba koja je poginula u teškoj nesreći. Njezin suprug je, pišu, na intenzivnoj njezi u teškom stanju i životno je ugrožen.

Ukrcali se i bez rezervacije

Autobus je prevozio četrdesetak talijanskih i stranih turista koji su posjetili Veneciju i vraćali se u svoj kamp nešto prije 20 sati.

Iz još neutvrđenog razloga, vozilo, koje se kretalo po mostu, udarilo je u sigurnosnu ogradu i odletjelo u prazno, srušivši se u blizini željezničke pruge između Mestrea i Marghere, dva grada koja čine dio grada Venecije.

- Autobus se prevrnuo. Udarac je bio strašan jer je pao više od 10 metara - rekao je zapovjednik venecijanskih vatrogasaca Mauro Luongo novinarima na licu mjesta. Među preminulim žrtvama je jednogodišnje dijete i tinejdžer.

Kako je izjavio Massimo Fiorese, direktor tvrtke La Linea koja je unajmila električni autobus, vozač je u 18 sati počeo sa smjenom te preuzeo turiste na Piazzale Roma u Veneziji. Trebao ih je prevesti do lokacije na kojoj su odsjeli u obližnjoj Margheri, točnije u kamping Hu poznatiji kao bivši Jolly.

- Za 16 osoba bila je zatražena naručena vožnja. Neki su se, nažalost, ukrcali u autobus bez rezervacije jer su vidjeli da je autobus velik i s mnogo praznih mjesta. Trebat će tu utvrditi što se dogodilo jer je u isto vrijeme četvero njemačkih državljana ostalo neukrcano. Stradali vozač je bio čisti profesionalac i dobra osoba. Radi kao vozač u Martini Busu od 2014. s jednom kraćom pauzom te zadnjih sedam godina radi u kontinuitetu. Obavio je sve redovne pretrage koje mi zahtijevamo u La Linei jer nam je to važno za sigurnost svih putnika. Vjerujem da mu je pozlilo i ne vidim drugo objašnjenje jer je bio doista vrijedan i požrtvovan radnik. Izražavam obiteljima poginulih najdublju sućut - zaključio je Fiorese.

Kamp Hu: Kod nas ima i Hrvata

Kamping Hu, iz grupacije Human Company, od 20 sati sinoć ne prestaje zaprimati pozive zabrinutih članova obitelji i medija. Dvorište i prostor pred kampom također su im okupirani.

- Ostali smo vrlo zatečeni informacijom kad su nam javili da su neki od naših gostiju, na putu prema našoj lokaciji, poginuli. Jedan gost, koji nije išao na izlet u Veneziju, došao nas je pitati kad taj autobus stiže u kamp jer da mu se supruga ne javlja, a nama je tu već bila panika. Nismo znali što mu reći. Vi ste već valjda tisućita osoba kojoj se javljamo na telefon i nažalost, ne možemo vam dati nikakve preciznije informacije o našim gostima. Primili smo i bezbroj mailova s upitima i trudimo se svima odgovoriti jer razumijemo situaciju. Naši nadređeni su u kontaktu sa svim bolnicama u okolici gdje su naši gosti hospitalizirani. I svima smo podrška i na usluzi što god treba. Neki su se danas trebali odjaviti. Policija je još sinoć od nas odmah tražila i dobila popis svih evidentiranih gostiju jer su imali problema s identifikacijom nekih od preminulih. I da, u našoj strukturi trenutno boravi nekoliko hrvatskih državljana i to je sve što mogu potvrditi - rekli su ranije danas kratko za Jutarnji list iz venetskog kampinga Hu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 12:57