DETALJI STRAVE

U teškoj nesreći poginule tri žene: ‘Teško je reći zbog čega su prešle na drugu stranu...‘

Kako se neslužbeno doznaje, osobno vozilo podletjelo je pod teretni automobil
 Jure Mišković/Cropix

Tri su osobe poginule u nesreći koja se u četvrtak oko podne dogodila na županijskoj cesti ŽC-422 kod podvožnjaka u Donjem Zemuniku, potvrdila je zadarska policija.

Prema prvim informacijama u nesreći su sudjelovali osobni i teretni automobil.

Zadarski.hr doznaje da bi dvije žene iz automobila mogle biti i hrvatske državljanke. Imaju hrvatska prezimena, a moguće da imaju i dvojno državljanstvo. Naložena je obdukcija, izuzet će se krv i urin vozača koji nema ozljeda. On se trenutno nalazi na razgovoru u policiji, a iz tragova sve upućuje na to da neće biti krivnje za vozača kamiona.

- Tijela su tek sad izvučena, osobni dokumenti su pronađeni pretragom automobila. Teško je reći zbog čega su prešli na drugu stranu, svi su tragovi na lijevoj kolničkoj traci. Materijalni trgovi neprijeporno ukazuju da vozač kamiona nije izazvao nesreću – kazao je Denis Sokol, prvi zamjenik i glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru.

U nesreći su smrtno stradale sve tri ženske osobe, jedna 66 godina stara slovenska državljanka, te dvije osobe od 61 i 55 godina, moguće hrvatske državljanke

Za sada se zna da je vozačica Toyote Yaris izgubila kontrolu nad vozilom u podvožnjaku ispod Zračne luke Zadar te je desnom bočnom stranom podletjela pod kamion zadarskih tablica koji je dolazio iz smjera Zadra.

Zbog osiguranja mjesta događaja i provođenja očevida, na navedenoj dionici ceste, promet je u obustavljen te se odvija alternativnim obilaznim pravcima.

image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 21:59