SMRT NA CESTI

U teškoj prometnoj nesreći kod Slavonskog Broda poginuo nekadašnji pomoćnik ministra

Uz Agičića je u autu bila i 65-godišnja suputnica koja je prevezena u bolnicu u Slavonskom Brodu i zadržana na daljnjem liječenju

Damir Agičić

 Ranko Suvar/Cropix/Cropix

U nedjelju, 21. siječnja, oko 17.30 sati, na autocesti A3, nedaleko Slavonskog Broda, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula dok je druga osoba teško ozlijeđena, izvijestila je PU brodsko-posavska.

Policijski službenici su očevidom utvrdili da 65-godišnjak upravljajući osobnim automobilom nije za kretanje koristio sredinu obilježene prometne trake, već je sletio s kolnika na travnatu površinu i udario u zaštitnu žičanu ogradu te sletio u odvodni kanal udarivši u kosinu kanala, kojom prilikom je došlo do ispadanja putnice iz automobila.

U ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradao 65-godišnjak, dok je ozlijeđena 65-godišnja putnica prevezena u bolnicu u Slavonskom Brodu i zadržana na daljnjem liječenju. Također je utvrđeno da vozač i putnica nisu bili vezani zaštitnim sigurnosnim pojasom.

Kako doznajemo, poginuli je dr.vet.med. Damir Agičić, nekadašnji pomoćnik ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.

Nakon završenog Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, Agičić je 26 godina bio općinski i županijski veterinarski inspektor u Brodsko-posavskoj županiji.

Na dužnost pomoćnik ministra poljoprivrede za veterinarske poslove i sigurnost hrane imenovan je 2016., a na toj je poziciji ostao dvije godine.

Kako je Jutarnji već pisao, smijenjen je nakon što je u javnost dospio službeni dopis veterinarskim inspektorima u kojima im Agičić sugerira da ne budu prerevni u inspekcijama uoči Uskrsa. Ministarstvo poljoprivrede se odmah ogradilo od dopisa i pomoćnik ministra Agičić je ubrzo smijenjen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:06