HAPŠENJA

U TIJEKU VELIKA AKCIJA USKOK-a NA RIJEČKOM PODRUČJU Pala banda koja je krijumčarila ljude, iza rešetaka završilo 13 osoba

Ilustracija
 Željko Puhovski / CROPIX

U tijeku je velika akcija USKOK-a na riječkom području.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o skupini od 13 osoba koja se sumnjiči za krijumčarenje ljudima, odnosno organiziranje ilegalnog prijelaza državne granice, javlja Dnevnik.hr.

Iz primorsko-goranske policije samo su potvrdili da privode osobe zamjenici ravnatelja USKOK-a, a za sve ostale informacije uputili su na taj ured.

Kako neslužbeno doznaje HRT, riječ je o lancu koji je od prosinca 2018. do kolovoza ove godine krijumčario migrante iz Bosne i Hercegovine preko Hrvatske do Slovenije. Krijumčarenje se odvijalo na području Primorsko-goranske, Istarske i Brodsko-posavske županije.

Neslužbeno se također doznaje da je na taj način stotinjak stranih državljana omogućeno nezakonito kretanje po teritoriju Republike Hrvatske i transfer do državne granice sa Slovenijom. Za uslugu su osumnjičenici naplaćivali od 100 do 1000 eura po osobi. Od krijumčarenja su zaradili i do 60.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:53