PNUSKOK

U TIJEKU VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U MEĐIMURSKOJ I VARAŽDINSKOJ ŽUPANIJI Uhićeno više osoba zbog uvoza automobila iz Njemačke i utaje poreza

Ilustracija
 Jure Mišković / CROPIX

Policija je potvrdila da je na području međimurske i varaždinske županije u tijeku opsežna policijska akcija kojom je obuhvaćeno više osoba, navodno zbog izbjegavanja plaćanja poreza pri uvozu automobila.

Prema riječima Radovana Gačala, glasnogovornika međimurske policijske uprave (PU), radi se o koordiniranoj akciji PU međimurske i PU varaždinske te Carinske uprave i Uskoka.

"Akcijom je obuhvaćeno više osoba s područja dviju županija, a riječ je o kaznenom djelu iz domene organiziranog i gospodarskog kriminaliteta", kazao je Gačal.

Trenutno su u tijeku uhićenja i pretrage, a Gačal ističe da je riječ o utaji poreza, odnosno krivotvorenju isprava, dodajući da će više informacija policija objaviti nakon dovršenja akcije.

Prema neslužbenim podacima skupina od desetak osoba navodno je državu oštetila za porez pri uvozu automobila visoke srednje klase iz Njemačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:23