DRAMA U SPLITSKOM CENTRALU

U trenutku bacanja suzavca u klubu je bilo 500 ljudi, policija je na tragu počinitelju: ‘Prije 10-ak dana stigla je dojava...‘

Policija slučaj vodi kao sumnju u kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom

Suzavac u Centralu

 Screenshot/Facebook, Ante Čizmić/Cropix

U trenutku kada je noćas, nešto iza 1 sat, u splitskom klubu Central pušten suzavac unutra se, nalazilo ukupno 500-tinjak ljudi te djelatnici kluba, piše Slobodna Dalmacija.

Policija je dovršila očevid te su zaključili na koji način je suzavac bačen u klub, no zbog interesa kriminalističke obrade još ne daju detaljne informacije za javnost.

image

Suzavac u Centralu

Screenshot/Facebook

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, suzavac je u klub najvjerojatnije pušten kroz ventilacijski otvor, a sada se istražuje tko je počinitelj te se sumnja da bi to mogao biti netko od bivših ili sadašnjih djelatnika kluba jer se pretpostavlja da je riječ o osobi koja je dobro upoznata s prostorom samog kluba, pa tako i gdje se nalaze ventilacijski otvori.

Prema svemu sudeći, u pozadini svega je nekakav sukob jer je prije desetak dana stigla i lažna dojava o podmetnutoj bombi u klubu te se sumnja da su ta dva slučaja povezana.

Nakon što je suzavac pušten u klub, liječničku pomoć zatražilo je ukupno 90-ak osoba, nekoliko ih je ozlijeđeno pri paničnom bježanju iz kluba, a 12 posjetitelja nije uspjelo samo napustiti prostor te su ih evakuirali vatrogasci. Kako doznaje Slobodna Dalmacija, posjetitelji i osoblje kluba noćas su bježali kroz četiri izlaza za nuždu, kao i kroz glavni izlaz.

Policija slučaj vodi kao sumnju u kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom, za što je propisana kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

image

Policija i vatrogasci izasli su na teren oko 1.29 sati zbog zaprimljene dojave o bacenom suzavcu u Klub Central.

Ante Cizmic/Cropix
image

Policija na mjestu incidenta

Ante Cizmic/Cropix

Koliko je opasno baciti suzavac u klub pun ljudi? Mogla se dogoditi i prava tragedija

Jezivo je što je netko bacio suzavac u noćni klub "Central", no ruku na srce taj bačeni suzavac kod nikog, od osoba koje su u tom trenutku bile unutar kluba nije mogao izazvati teže ili teške zdravstvene probleme, piše Slobodna Dalmacija.

Naravno, vrlo vjerojatno to nije ni bila svrha bacanja suzavca, već je počinitelj htio izazvati paniku, stampedo, od kojeg je u konačnici moglo nastradati puno ljudi. Kako doznajemo, u trenutku bacanja suzavca u klubu se nalazilo 500-tinjak ljudi.

Dakle, suzavac, koji spada u skupinu nadražljivaca, može samo izazvati nadraživanje očiju, usne i nosne šupljine i može izazvati osjećaj pečenja očiju i pretjeranog suzenja očiju kao i kihanja, kašljanja. Jedini lijek je ispiranje vodom očiju, usta i nosa, nakon čega se "ozlijeđenima" najčešće daju, odnosno prepisuju kao terapija najobičnije kapi za oči.

Na licu mjesta Hitna pomoć je pružila pomoć nekoliko osoba, a svi su drugi upućeni u KBC Split i to im je preporučeno da odu na Kliniku za očne bolesti, Kliniku za bolesti uha, nosa i grla (ORL) i na Kliniku za plućne bolesti.

U bolnicu se javilo njih 11, od čega ih je osam pomoć zatražilo na Klinici za očne bolesti.

Kako doznajemo, svi su oni došli sa blagim do srednjim simptomima iritacije očiju, te su nakon pružene pomoći s terapijom upućeni na kućno liječenje. Na ORL nitko nije zatražio pomoć, dok je na Kliniku za plućne bolesti došlo njih troje, koji su nakon što su pregledani i obrađeni pušteni kući. (Ivica Marković)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:53