LAŽNO PREDSTAVLJANJE

U Varaždinu 33-godišnjak prevario trideset godina stariju ženu za 67 tisuća eura

U razdoblju od kolovoza 2021. do rujna 2022. godine u više navrata od spomenute žene posudio ukupno oko 66.800 eura.

Ilustracija

 Andriy Popov/Panthermedia/Profimedia

Lažno joj se predstavljajući imenima drugih osoba, a s navodnim ciljem da mu novac treba za građevinske radove, 33-godišnjak je na području Varaždina od 63-godišnjakinje na prijevaru posudio gotovo 67 tisuća eura koje joj nije vratio, pa se našao pod policijskom istragom.

O dovršenoj istrazi u ponedjeljak je izvijestila varaždinska policija, koja prevaranta sumnjiči da je u razdoblju od kolovoza 2021. do rujna 2022. godine u više navrata od spomenute žene posudio ukupno oko 66.800 eura.

Pozivao ju je s različitih telefonskih brojeva, lažno joj se predstavljajući imenima nekoliko osoba, u čije je ime tražio da mu posudi novac.

Žrtvi je tvrdio da mu novac treba kako bi mogao dovršiti građevinske radove koje izvodi, navodeći joj da će od nje preuzeti cijelo svoje dugovanje te da, ne posudi li mu tražene novce, radovi neće biti dovršeni, pa ona neće moći dobiti povrat posuđenog novca.

Cijelo to vrijeme 33-godišnjak je prevarenu dovodio u zabludu kako će joj vratiti novac, što do dana podnošenja prijave policiji nije učinio.

Protiv njega će biti podnesena kaznena prijava zbog prijevare.

U policiji javljaju i kako su kriminalistički istražili dvojicu muškaraca u dobi od 32 i 63 godine, koje sumnjiče za više kaznenih djela vezanih uz računalno krivotvorenje.

Ovog mlađeg terete da je u kolovozu 2018. podnio zahtjev za jednu kreditnu karticu, a prilikom popunjavanja zahtjeva u isti je unio osobne podatke 63-godišnjaka te ga vlastoručno potpisao, sve u namjeri da se ti podaci uporabe kao vjerodostojni, a na temelju čega im je i izdana kartica.

Obojica su karticu koristili za razna plaćanja i podizanja gotovine te od kraja 2019. do proljeća 2021. akumulirali dugovanje u iznosu od oko 2600 eura, koje nisu podmirili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:26