FRONTALNI SUDAR

U Vinkovcima se pijani vozač zabio u auto žene s djetetom, svi su prevezeni u bolnicu

Vozio je auto vukovarskih oznaka te je prešao na lijevu kolničku traku namijenjenu vozilima iz suprotnog smjera
Prometna nesreća u Vinkovcima
 PU Vukovarsko-srijemska 

Trend vožnje pod utjecajem alkohola nastavljen je i jučer diljem zemlje.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola tijekom koje je skrivio i frontalni sudar, policija je odvela na otriježnjenje 47-godišnjeg Vukovarca te će protiv njega podnijeti optužni prijedlog zbog izazivanja prometne nesreće.

On je, naime, vozio auto vukovarskih oznaka Ulicom Josipa Kozarca u Vinkovcima te je prešao na lijevu kolničku traku namijenjenu vozilima iz suprotnog smjera. Pritom se frontalno zabio u auto vinkovačkih tablica za čijim je upravljačem sjedila 32-godišnjakinja i s kojom je u vozilu bilo dijete. Oboje vozača prevezeno je vozilom Hitne pomoć u vinkovačku Opću bolnicu gdje su krivcu nesreće utvrđene teške ozljede, a vozačici lakše. Ujedno je nesavjesni vozač napuhao i 0,92 promila alkohola u krvi.

Na području Zagreba su, pak, policajci u kršenju zakona zatekli dvojicu vozača koji su unatoč izrečenim zabranama upravljanja motornim vozilima B kategorije i oduzetim vozačkima, nonšalantno vozili.

Pa je tako u Dubravi zaustavljen 30-godišnjak kojem je ranije bila oduzeta vozačka dozvola. Prepraćen je na Prekršajni sud gdje ga je sudac "lupio" po džepu sa 10 tisuća kuna te mu izrekao i tromjesečnu zabranu upravljanja vozilima B kategorije.

Sat vremena kasnije na križanju Slavonske avenije i Ulice Kozari bok slična priča. Policija je zaustavila 20-godišnjaka za volanom kojem je, također, ranije već bila oduzeta vozača zbog prijašnjih prometnih grijeha. I on je potom odveden na Prekršajni sud gdje mu je izrečeno 5600 kuna novčane kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:09