SERIJSKI PREKRŠITELJ

U Vrsaru ukrao automobil pa odmah skrivio nesreću. U pretresu vozila policija našla drogu i oružje

U pretresu ukradena vozila kao i ruksaka 23-godišnjaka, policajci su pronašli 19 paketića marihuane

Pronađene stvari u stanu

 PU Istarska

Ako je suditi po spletu nesretnih okolnosti koje su uslijedile nakon krađe vozila u Vrsaru, za 23-godišnjeg posrnulog kršitelja zakona bolje je da promijeni "zanimanje".

Naime, u petak oko 13.30 sati policija je od 52-godišnjeg muškarca zaprimila dojavu da mu je nepoznati počinitelj otuđio Fiat pulskih oznaka parkiran u Porečkoj ulici u Vrsaru. I dok se potraga za nestalim vozilom zapravo još nije ni zahuktala, policija je zaprimila novu dojavu o prometnoj nesreći na raskrižju državne ceste D-75 i županijske ceste ŽC-5116 u Funtani. Dolaskom na mjesto nesreće ubrzo su se raspetljale stvari.

Jedno od vozila koje je sudjelovalo u sudaru je bio upravo ukradeni Fiat. Provedenim očevidom na mjestu događaja te u razgovoru sa sudionicima nesreće kao i svjedocima, policija je otkrila da je 23-godišnjak vozio ukradeni Fiat županijskom cestom te je skrenuvši na državnu cestu, oduzeo prednost prolaska nailazećem Fordu za čijim je upravljačem sjedio 25-godišnji mladić.

image
PU istarska
image
PU istarska

Od siline naleta, Ford se odbio i udario u stablo pa je tom prilikom vozač zadobio lakše ozljede.

Za krivca sudara, pak, tu kreću dodatne muke, a kriminalističko istraživanje dobiva novu dimenziju.

Naime, u pretresu ukradena vozila kao i ruksaka 23-godišnjaka, policajci su pronašli 19 paketića u kojima je bilo zamotano 491,6 grama marihuane ali i dva pištolja od kojih je jedan plinski a drugi startni.

Po dovršetku obrade policija je 23-godišnjaka u popodnevnim satima subote predala pritvorskom nadzorniku PU istarske uz dvije kaznene prijave za krađu te za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Osim toga, zbog posjedovanja oružja C kategorije koje iz samo njemu znanog razloga nije prijavio nadležnom tijelu, protiv posrnulog dilera uslijedit će i prekršajni postupak. A nekažnjeno neće proći ni zbog izazivanja prometne nesreće ali i odbijanja testiranja na prisutnost opijata u organizmu.

image
PU istarska
image
PU istarska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:49