KAKVA PREVARA!

U Zagrebu dolijao mladi prevarant, na nevjerojatan način u džep je strpao 900.000 kuna!

Policija ga je kazneno prijavila za krivotvorenje isprave, ovjeravanje neistinitog sadržaja i za prijevaru
Uhićenje, ilustracija
 Sergej Drechsler/Cropix

Tri kaznene prijave zaradio je 24-godišnji prevarant koji je temeljem krivotvorenog ugovora o kupoprodaji nekretnine nasamario službenike Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog građanskog suda u Zagrebu i potom si u džep stavio oko 900.000 kuna! Policija ga je kazneno prijavila za krivotvorenje isprave, ovjeravanje neistinitog sadržaja i za prijevaru te je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku.

Uvertira u gotovo milijunsku prevaru počela je nakon što je neutvrđenog dana i na neutvrđeni način s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, nabavio krivotvoreni Ugovor o kuproprodaji nekretnine na kojem se nalazila krivotvorena ovjera javnog bilježnika i prema kojem je od jedne Zagrepčanke kupio više nekretnina na Bukovcu.

Zatim je 30. siječnja 2020. godine je taj Ugovor predao u Zemljišnoknjižni odjel Općinskog građanskog suda u Zagrebu gdje je doveo u zabludu službenike Suda koji su, pak, temeljem Ugovora u zemljišnim knjigama uknjižili pravo vlasništva nad navedenom nekretninom u korist domišljatog, mladog varalice.

Nakon što je učinio sve i postao vlasnik tuđe imovine, 26. veljače se brže-bolje nekretnina riješio prodavši ih za 900 tisuća kuna nasamarenom kupcu koji nije sumnjao u prevarne namjere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 08:18