TORTURA

U Zagrebu držao djevojku kao robinju i tjerao je da krade. Kad je pobjegla, pokušao je ubiti skalpelom

Agonija djevojke počela je u lipnju ove godine kada je započela ljubavnu vezu s 48-godišnjakom, te počela živjeti s njim

Ilustracija, zatvor Remetinec

 Srdjan Vrancic/Cropix

Zbog sumnji da je djevojku s kojom je bio u vezi od lipnja do rujna ove godine na području Zagreba držao u ropskom odnosu, prisiljavao je da krade po shopping centrima, a zatim je, kada je uspjela pobjeći, pokušao ubiti skalpelom, Županijsko državno odvjetništvo optužilo je 48-godišnjaka zbog trgovanja ljudima i pokušaja ubojstva.

Agonija djevojke počela je u lipnju ove godine kada je započela ljubavnu vezu s 48-godišnjakom, te počela živjeti s njim u njegovome stanu. Ubrzo ju je navodno zatočio, uzeo joj mobitel te je počeo tući i zlostavljati je. "Okrivljenika se tereti da je od lipnja 2020. godine do 7. rujna 2021., na adresama njegovog stanovanja u Zagrebu; nakon što je stupio u ljubavnu vezu s oštećenicom i počeo živjeti s njom, koristeći okolnost da je ona bez novca i njeno trenutno loše financijsko stanje; počeo ju svakodnevno fizički i verbalno zlostavljati te ju vrijeđao i prijetio joj ubojstvom nje i članova njene obitelji.

Tereti ga se da joj je uzeo mobitel i zaključavao ju u stanu, kao i da joj je rekao kako posjeduje oružje te je od nje zatražio da joj njena majka pošalje novac, a kada joj je majka poslala najmanje 20.000,00 kuna, okrivljenika se tereti da je uzeo taj novac za sebe. Okrivljenika se tereti da je oštećenicu odvodio u razne trgovačke centre i trgovine na području Zagreba gdje je ona, po njegovoj uputi i u strahu od njega, otuđivala razne artikle koje bi mu predavala, a on bi tako pribavljenu robu prodavao trećim osobama i dobiveni novac zadržavao za sebe.

Okrivljenika se tereti da je 7. rujna 2021. oko 23:30 sati u Zagrebu, fizički napao oštećenicu te ju više puta udario po glavi i čupao za kosu, a kada je ona, u bijegu od njega, utrčala u jedan lokal, on ju je sustigao i, u cilju da ju liši života, nasrnuo na nju skalpelom te joj zadao više reznih rana po tijelu. Jedan gost lokala spriječio je okrivljenikov daljnji napad na oštećenicu.", navelo je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo. Protiv 48-godišnjaka koji se od rujna nalazi u Remetincu tužiteljstvo je predložilo produljenje istražnoga zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 22:29