AKCIJA POLICIJE I USKOK-a

U Zagrebu i Virovitici privode veći broj prevaranata, terete ih za makinacije s mesom

"USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost"

Policija/Ilustracija

 Niksa Stipaničev/ilustracija/cropix/

- U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji, priopćio je danas USKOK navodeći da su rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om.

Navedene radnje koje se provode na području dvije županije odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile porezna kaznena djela u sastavu zločinačkog udruženja.

Kako smo neslužbeno doznali, šteta za državni proračun iznosi desetak miljuna kuna, a osumnjičeni su državu oštetili na trgovni mesom.

- USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, navodi se u priopćenju.

USKOK nije priopćio nikakve druge pojedinosti o akciji, a kako neslužbeno doznajemo, radi se o sumnjama na utaje poreza na području zagrebačke i Virovitičko-podravske županije.

Oglasio se i MUP priopćenjem da su policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (služba Osijek) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta počeli provoditi kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje da su počinile porezna kaznena djela te si pribavile nepripadnu višemilijunsku materijalnu korist.

- U tijeku je provođenje dokaznih radnji na području policijskih uprava virovitičko-podravske i zagrebačke. Protiv osumnjičenika, koji će tijekom dana biti predani pritvorskom nadzorniku, podnesena je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. prosinac 2022 17:11