ISKLJUČEN MOBITEL

U ZAGREBU NESTAO PROSLAVLJENI TV KUHAR! Njegova sestra opisala nam je što se događalo prije nego što je nestao

 
 Facebook

Dejanu Markusu (43), Beograđaninu sa zagrebačkom adresom koji se kao kulinarski stručnjak proslavio u srpskoj kulinarskoj emisiji "Kuhati sa srcem", od 7. veljače gubi se svaki trag. U Hrvatskoj, točnije u Zagrebu, svoje kulinarske vještine u jednom je trenutku zamijenio vinom, zbog čega su ga mnogi poznavatelji prilika prozvali "čovjekom vinom" nakon što je otvorio vinoteku The Wine u Vlaškoj.

Posljednji puta s Markusom su prijatelji kontaktirali u petak, a Dejanova sestra Jelena, koja živi u Beogradu, okrenula je na stotine telefona kako bi pokušala ući u trag bratu. Nestanak je u konačnici prijavljen i trešnjevačkoj policiji koja za njim traga.

- Ako imate bilo kakvu informaciju o mome bratu, molim vas javite policiji. Nikad se nije dogodilo da se ne javi, da nestane. Na mobitelu i na društvenim mrežama Dejan je bio aktivan, kako se ono kaže, od 0 do 24. Zadnji put sam se s njim čula preko poruka 6. veljače, a nestao je idući dan. I od tada samo tišina, neizvjesnost i očaj - kaže za Jutarnji list Jelena Markus, sestra nestalog 43-godišnjeg Dejana koji je krajem 2012. svoju poslovnu sreću odlučio pronaći u Zagrebu.

U potrazi za Dejanom aktiviralo se na stotine njegovih prijatelja i poznanika kojima je njegova sestra obznanila nestanak. Zadnja osoba koja se s njime čula tog dana oko 18.30 sati je jedna prijateljica.

- Ono što sam uspjela do sada rekonstruirati je taj zadnji kontakt s jednom prijateljicom. U subotu, prema dosad poznatom, Dejan se više ni s kim nije čuo i od tada njegov mobitel ponavlja istu priču: 'Osoba koju ste nazvali trenutno ne može odgovoriti na vaš poziv. Molimo vas nazovite kasnije'. Iznazivali smo sve bolnice po Zagrebu misleći da mu je možda pozlilo, da je hospitaliziran, ali ga po bolnicama nema. U potrazi za njim aktivirao se i stanodavac, koji mu je inače i prijatelj.

U stanu u kojem je boravio na Trešnjevci ostale su mu sve stvari, frižider je bio pun. Jedino nije bilo osobnih dokumenata i mobitela s hrvatskim brojem jer bez tih stvari nigdje ne odlazi - govori nam dalje Dejanova sestra. Njezin brat je prijatelju stanodavcu spomenuo da će možda ići u Split na jednu manifestaciju vina te da će se vratiti u subotu navečer.

- Nije se vratio u stan ni u subotu ni u nedjelju. Prijatelj ga je u stanu tražio, ali bezuspješno. Kontaktirali smo i prijatelje u Splitu kod kojih bi možda mogao odsjesti i kojima se rekao javiti ako dođe, ali nije. Zvali smo i hotele. Dejana nigdje nema - dodaje još Jelena Markus.

Na upit je li imao novčanih ili ljubavnih problema zbog kojih se možda mogao udaljiti na neko vrijeme kako bi "posložio" stvari u tišini, otkriva da za ljubavne probleme ne zna, ali da mu posao u zadnje vrijeme nije bio plodonosan.

- Početkom godine odlučio je regulirati svoje poslovne nedaće. Pokušavao se iskobeljati iz problema jer mu je u zadnje vrijeme posao išao slabo. U Zagreb je došao nakon što je u Srbiji nanizao uspjehe. Snimio je preko 1900 epizoda kulinarske serije 'Kuhati sa srcem'. Kuhar je po profesiji, bavio se i ugostiteljstvom, a bio je i direktor i menadžer jednog hotela u Srbiji. Međutim, kako se mijenjala vlast, odlučio je okrenuti novu stranicu.

Za Hrvatsku je bio vezan više nego ja, jer nam je otac s Korčule, pa je odlučio otići za Zagreb, u čiju se svakodnevicu vrlo lako i dobro uklopio. A ljubav prema vinu i gastro dijelu je presudila da ode u nove radne pothvate - prisjeća se Dejanova sestra, koja od trenutka spoznaje da bratu ne može ući u trag doslovno ne spava i kuca na sva moguća vrata.

Svoje kulinarske majstorije Dejan Markus predstavio je Zagrepčanima prije godinu i pol, kad je otvorio prvi hrvatski butik ručno rađenih knedli u Oktogonu.

Unatoč dobrim idejama i velikoj posjećenosti mjesta u kojima je širio svoja znanja i vještine, i koje su kod ljubitelja dobre kapljice i sofisticiranog nepca naišle na plodno tlo i pozitivne kritike, Markus, sudeći po svemu, nije imao sreće. Naime, njegove dvije tvrtke u bliskoj prošlosti završile su u stečaju.

U policijsku postaju na Trešnjevci nestanak je u ime obitelj prijavio Markusov prijatelj u srijedu, a njegova sestra je, kako nam je rekla, telefonski u kontaktu s istražiteljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:33