STRAVA

U ZAGREBU UHIĆEN MUŠKARAC (35) KOJI JE ŠEST GODINA SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO SVOJE POKĆERKE Mlađa je imala samo 8 godina, majka navodno nije ništa znala

 
 Ilustracija / Profimedia, Alamy

Zbog sumnji da je šest godina zlostavljao svoje dvije pokćerke, od kojih je mlađa u inkriminirano vrijeme imala samo 8 godina, policija je uhitila 35-godišnjega muškarca s područja Zagreba te ga kazneno prijavila zbog teškoga kaznenoga djela spolnoga zlostavljnja i iskorištavanja djeteta.

Kako neslužbeno doznajemo, tereti ga se da je do prije nekoliko godina kada bi sam ostajao kod kuće s pokćerkama iste prisiljavao na spolne odnose, između ostaloga uvlačeći im se u krevete dok su spavale.

Dvije djevojčice, njihova majka i očuh živjeli su desetak godina pod istim krovom, a majka navodno nije znala za zlostavljanje. Tek krajem prošle godine, kada više nisu živjele pod istim krovom s očuhom, jedna od zlostavljanih djevojčica je majci rekla za torturu koju je prošla s njezinim nevjenčanim suprugom, te je majka sve odlučila prijaviti Centru za socijalnu skrb.

Ubrzo je sve prijavljeno policiji, a o svemu je progovorila i starija kći koja je također rekla kako je prolazila gotovo indentično zlostavljanje kao i njezina mlađa sestra.

Sučen s optužbama, muškarac je navodno djelomično priznao da se ponašao nedolično no optužio i mlađu djevojčicu da je ona sama dolazila kod njega i inicirala konktake. Naravno, policija i državno odvjetništvo u ovo nisu povjerovali te su muškarca uhitili, i protiv njega zatražili određivanje istražnoga zatvora. Navodno zlostavljač tako je završio u Remetincu, a ukoliko mu se dokaže krivnja prijeti mu od 5 do 20 godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:18