NEZAKONITA MIGRACIJA

U Zagrebu uhićen Pakistanac. Tražila ga je Italija zbog sumnje na sudjelovanje u zločinačkom udruženju

Kako je izvijestila PU zagrebačka, traženog Pakistanca policijski službenici pronašli su i uhitili na području novozagrebačkog naselja Dugave.

Policijski kombi, ilustracija

 Ronald Gorsic/Cropix/Cropix

Zagrebačka policija uhitila je jučer ujutro 30-godišnjeg državljanina Pakistana po europskom uhidbenom nalogu koji je za njim raspisala Italija zbog sumnje u kazneno djelo nezakonite migracije u sastavu zločinačkog udruženja.

Kako je izvijestila PU zagrebačka, traženog Pakistanca policijski službenici pronašli su i uhitili na području novozagrebačkog naselja Dugave.

"Tijekom postupanja su obavljene sve potrebne provjere te je utvrđeno da je za njim raspisana potraga temeljem Europskog uhidbenog naloga izdanog od strane nadležnog pravosudnog tijela Talijanske Republike u svrhu vođenja kaznenog postupka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nezakonite migracije u sastavu zločinačkog udruženja.

U koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Velikoj Gorici, temeljem članka 23. st. 1. Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, policijski službenici uhitili su pakistanskog državljanina koji je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku nakon čega će biti ispitan u nadležnom državnom odvjetništvu radi izvršenja europskog uhidbenog naloga", priopćila je policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:44