UTAJA I PRIJEVARA

U Zagrebu uhićen prevarant iz Slavonskog Broda: Troje ljudi smuljao za više od sto tisuća kuna

Sudac istrage u nedjelju je 39-godišnjaku odredio istražni zatvor, a policijski službenici su ga u poslijepodnevnim satima predali u zatvor u Požegi
Policija, ilustracija
 Niksa Stipanicev/Cropix

Sudac istrage u Slavonskom Brodu odredio je istražni zatvor 39-godišnjaku kojeg se sumnjiči za kazneno djelo utaje i prijevare, sumnjiči ga se da je oštećenima nanio štetu veću od stotinu tisuća kuna, izvijestila je PU brodsko-posavska.

Policija tereti 39-godišnjaka da je na području Slavonskog Broda, od 7. prosinca 2020. godine do 28. lipnja 2021. godine, kontaktirao sa tri oštećene osobe u dobi od 47, 42 i 26, obećavajući im pomoći oko zapošljavanja, oko ugovaranja polica osiguranja i vođenja kaznenih postupaka, odnosno u „sređivanju“ niže kazne. Za spomenuto je od njih tražio određene novčane iznose i posudbu novca uz dogovoreni rok povrata, no to nije učinio. Osumnjičeni je oštećene oštetio za iznos iznad stotinu tisuća kuna.

Također je utvrđeno da je osumnjičeni, 30. travnja ove godine, u Slavonskom Brodu, zatražio iznajmljivanje osobnog automobila u obrtu koji se time bavi, sastavivši ugovor sa vlasnikom. Iznajmljeni automobil je trebao vratiti 1. srpnja, što nije učinio, čime je prouzrokovao štetu od više desetaka tisuća kuna.

Spomenuti 39-godišnjak pronađen je na području PU zagrebačke, preuzeli su ga policijski službenici Službe kriminalističke policije PU brodsko-posavske koji su ga, uz kaznene prijave u subotu navečer predali pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske, a potom mjerodavnom Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje. Sudac istrage u nedjelju je 39-godišnjaku odredio istražni zatvor, te su ga policijski službenici u poslijepodnevnim satima predali u zatvor u Požegi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2022 03:53