IZA REŠETAKA

U Zagrebu uhvaćen serijski lopov: Ukrao Golf, novčanike, alate, a pripisuje mu se i računalna prijevara

Kazneno su ga prijavili za ukupno devet krađa, dvije teške krađe provaljivanjem te četiri računalne prijevare

Ilustracija

 Sergej Drechsler/Cropix

Zagrebačka policija stala je na kraj 31-godišnjem serijskom lopovu kojeg su tijekom kriminalističkog istraživanja povezali sa 15 kaznenih djela od kojih su dva ostala na pokušaju. Kazneno su ga prijavili za ukupno devet krađa, dvije teške krađe provaljivanjem te četiri računalne prijevare od kojih u dvije nije uspio realizirati svoj naum.

Kriminalisti su otkrili da je lopov od 12. ožujka do 20. studenoga ove godine na području zagrebačkih naselja Peščenice i Trnja zarađivao na tuđoj muci. Glavni mu je cilj bio domoći se novca pa je usput krao i razni alat vozila, romobile... Ukupno je zaradio oko 9671 eura na koliko je pričinjena konačna šteta.

-Tako je 17. listopada 2023. godine na području Peščenice otuđio je Golf iskoristivši nepažnju 64-godišnjaka. Sumnja se i da je u dva navrata 31-godišnjak iz osobnih automobila otuđio novčanike oštećenih osoba, da bi potom odlazio do trgovina te iste upotrebljavao s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Isto tako, sumnja se, kako je osumnjičeni počinio i dvije provale na području Peščenice pri tome koristeći prikladni alat, uz pomoć kojega je provaljivao u alatnice i otuđivao razne vrste alata - kažu iz PU zagrebačke navodeći da su 31-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku uz posebno izvješće nadležnom tužiteljstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:25