PSIHIČKO NASILJE

‘Ubij se, đubre jedno!‘: Majka (50) osuđena jer je na WhatsAppu gadno vrijeđala sina zbog slabih ocjena

Na sudu se branila kako je bila revoltirana sinovim slabijim ocjenama i agresivnijem ponašanju te njegovim odustajanjem od sudjelovanja u izvanškolskim aktivnostima

Surfanje na mobitelu

 Sin See Ho/Alamy/Alamy/Profimedia/Sin See Ho/alamy/alamy/profimedia

Majka (50) proglašena je krivom i osuđena jer je u porukama vrijeđala sina (18) zbog loših ocjena.

Prema presudi, majka je lani u rujnu u Karlovcu počinila psihičko nasilje u obitelji jer je slala poruke putem aplikacije WhatsApp sinu vrijeđajući ga pogrdnim riječima, piše Danica.hr.

- Srami se psihopate bolesni, šupčino. Gadiš mi se, ubi se đubre jedno, baci se pod vlak da ispadne da si žrtva. Ja sam te rodila, ja ću te i zadaviti, napisala je majka sinu.

Na sudu se branila kako je bila revoltirana sinovim slabijim ocjenama i agresivnijem ponašanju te njegovim odustajanjem od sudjelovanja u izvanškolskim aktivnostima.

KAZNA 320 EURA

- U očaju sam doista sinu slala poruke putem aplikacije WhatsApp u kojima sam ga vrijeđala pogrdnim riječima koje su navedene u optuženju i kojih se sramim, rekla je majka.

Sin je na ročištu rekao kako ga je ‘uznemirio navod u kojem mu majka govori da se baci pod vlak i da se ubije, ali to nije povrijedilo moje dostojanstvo‘.

- Želim da se naši odnosi normaliziraju. U međuvremenu sam se odselio u studentski dom i sada studiram u Zagrebu, zaključio je sin.

Majka je, inače, visokoobrazovana osoba i dosad nije prekršajno kažnjavana. Sutkinja ju je kaznila s 300 eura i mora platiti 20 eura troškova postupka. Presuda je nepravomoćna, zaključuje Danica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:54